Китайският милиардер и създател на Alibaba Джак Ма за пореден

...
Китайският милиардер и създател на Alibaba Джак Ма за пореден
Коментари Харесай

Джак Ма: Търговската война е най-глупавото нещо на света

Китайският милиардер и основател на Alibaba Джак Ма за следващ път разкритикува разширяващия се търговски спор сред Съединени американски щати и Китай.

" Търговската война е най-глупавото нещо на този свят ", съобщи Ма по време на Международното ревю за импорт, което се организира в един от главните центрове за търговия на Китай - Шанхай.

Търговският недостиг на Вашингтон с Пекин, който Тръмп упрекна за разнородни стопански несгоди, оказа помощ да се основат работни места в Съединени американски щати и без него страната щеще да има огромни проблеми, уточни Ма, представен от Bloomberg.

Според него е безсмислено да се постановат мита върху артикули, тъй като неговата страна е на път да се трансформира в главен покупател на задгранични артикули. Всъщност това са услуги - като тези в интернет - задвижвайки напредък на работните места, за разлика от обичайното произвеждане.

Преминаването на Китай към вносния модел " ще бъде голяма болежка за доста компании, само че също по този начин ще сътвори добра опция за доста консуматори ", сподели милиардерът.

" Това е най-голямото предизвикателство за Китай, да се трансформира в страна вносителка. Но това е и най-великата опция за света ", безапелационен е Ма.

Китайският президент Си Дзинпин към този момент даде обещание да понижи вносните мита, да разшири достъпа до пазара и да внесе повече от чужбина.

По думите на Джак Ма световната бизнес общественост също се опълчва на комерсиалната война. Председателят на Roche Holding Кристоф Франц беше измежду тези, които поддържаха мненията накитайския милиардер.

" Швейцарското благосъстояние е напълно основано от отворени граници и търговия и това може да служи като пътеводна светлина за други страни ", сподели Франц. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР