Китайският космически телескоп Куафу-1 (Kuafu-1) предаде на Земята първото изображение

...
Китайският космически телескоп Куафу-1 (Kuafu-1) предаде на Земята първото изображение
Коментари Харесай

Китайски космически телескоп предаде първи изображения на Слънцето

Китайският галактически телескоп " Куафу-1 " (Kuafu-1) съобщи на Земята първото изображение на Слънцето след изстрелването си, заяви организация Синхуа, базирайки се на Китайската академия на науките.

Телескопът е изпратил снимани със профилиран инструмент рентгенови изображения на слънчеви изригвания, регистрирани през нощта на 11 ноември. 

" С помощта на този телескоп ще можем да следим Слънцето 24 часа в денонощието съвсем през цялата година ", споделиха от обсерваторията Цзицзиншан в китайската провинция Цзянсу. 

Ръководителите на плана означават, че от май до август са вероятни спирания в работата на апарата с дълготрайност не повече от 18 минути дневно, през които той ще се намира в сянката на Земята.

Космическият телескоп " Куафу-1 " беше изстрелян на 9 октомври. Апаратът работи в слънчево-синхронна орбита на разстояние 720 километра от повърхността на Земята. С негова помощ учените се надяват да открият връзка сред магнитното поле на Слънцето и така наречен коронални изхвърляния на маса, които съставляват изригвания на огромен плазмен облак от външната атмосфера на звезда. 

" Куафу-1 " също така ще бъде употребен за прогнозиране на галактическото време.

Очаква се галактическият телескоп да работи в орбита четири години, осведоми Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР