Китайският износ на редки земни магнити за Съединените щати е

...
Китайският износ на редки земни магнити за Съединените щати е
Коментари Харесай

Китайският износ на редки земни магнити към САЩ е паднал с 21% за месец

Китайският експорт на редки земни магнити за Съединените щати е паднал с 21.2% за един месец, демонстрираха митническите данни. Подобряването на комерсиалните връзки сред двете страни е понижило желанието да се натрупат ресурси, написа Reuters.

Доставките на магнити за Съединени американски щати, които се употребяват необятно в медицинските произведения, потребителската електроника и защитата, са паднали до 376 тона предишния месец, сочат данни на Главната митническа администрация. Числото е с 3.2% по-малко на годишна база.

Американските военни възнамеряват да натрупат ресурси от редки земни магнити, употребявани в ракетите Javelin и изтребителите F-35, съгласно държавен документ, забелязан от Reuters. И това е макар възбраната, заложена през тази година, да се купуват редки земни магнити от Китай за военна приложимост.

Китай, най-големият международен производител на редки земни магнити, съобщи през май, че ще ограничи доставките на редкоземни материали като част от арсенала в комерсиалната си война с Вашингтон.

Китайският експорт на редки земни магнити за всички страни е достигнал към 2891 тона предишния месец, което е 6.5% по-малко по отношение на октомври и 10.4% по отношение на ноември 2018 година

Най-голямата дестинация за експорт на магнити е била Германия, до която Китай е изпратил 672 тона през ноември. През октомври износът на редки земни магнити за Германия е повишен до към 708 тона, най-високият от 2016 година насам.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР