Китайският IPO пазар ще продължи да процъфтява и през следващата

...
Китайският IPO пазар ще продължи да процъфтява и през следващата
Коментари Харесай

Китайският IPO пазар ще продължи силното си представяне и през 2021 г.

Китайският IPO пазар ще продължи да процъфтява и през идната година след страхотното показване през 2020 година Това зяави пред Си Ен Би Си Уилям Ма от финансовата компания Noah Holdings в Хонконг.

„ Това бе една доста вълнуваща година за пазара на акции в Китай “, разяснява той, като добави, че са събрани към 75 милиарда $ от почти 400 листвания на борсата.

„ Що се отнася до размера и размера на първичните обществените предлагания на вътрешния пазар в Китай, бе доближат пик за последните 10 години “, сподели още Ма.

Според него тази наклонност ще се резервира, защото има „ голямо търсене “ както на локално равнище, по този начин и от страна на институционални вложители.

Според консултантска и одиторска компания EU листването на китайски компании е доминирало пазара на IPO-та през 2020 година

Сред 10-те най-големи първоначални обществени предлагания в международен мащаб са 5 на китайски компании, като те заемат и първите 3 места. В това число влизат листването на производителя на чипове SMIC на шанхайската борса STAR както и вторичното IPO на  онлайн търговеца JD.com в Хонконг. В топ 10 няма нито една компания от Азиатско-тихоокеанския район, отвън Китай.

Тук проличава обаче неналичието на финтех колоса Ant Group, чието двойно първично обществено предложение в Шанхай и Хонконг се очакваше да бъде най-голямото в историята. То обаче не се състоя, откакто компанията попадна под затегнат регулаторен контрол.

Ринго Чой от EY съобщи пред Си Ен Би Си, че представянето на китайските компании показва значимостта на китайската стопанска система и способността и да въздейства на фондовите пазари.

„ Това е повода всеки пазар да пробва да притегли тези компании от континентален Китай “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР