Китайският гигант в онлайн търговията "Алибаба" преговаря с "Тракия икономическа

...
Китайският гигант в онлайн търговията "Алибаба" преговаря с "Тракия икономическа
Коментари Харесай

Китайският гигант Алибаба стъпва в Пловдив?

Китайският колос в онлайн търговията "Алибаба " договаря с "Тракия икономическа зона ", оповестиха от управлението на сдружението за "Труд ". Преди година при посещаване на вицепрезидента на Alibaba Group господин Сън у нас стана ясно, че компанията планува да сътвори логистичен център, който да обслужва поръчките им в цяла Европа. Идеята включва и предложение на български артикули и храни на интернационалните пазари. Тогава колосът беше набелязал Бургас, само че в този момент ползата на компанията несъмнено се е насочил към Пловдив.
Освен договарянията, които представителите на икономическата зона водят с колоса "Алибаба ", се чакат 12 нови плана да започват през 2018 година Един от тях е първият в България цех за самолетни елементи на френската компания "Латекоер ". Новите инвестиции са най-вече на немски компании, само че измежду тях не липсват и на българските компании, заети в секторите на логистиката и опаковките - TVT, произвеждане на салами - "Елко мес ", опаковъчни материали - "ЕНКО Пластикс ". Един от огромните бг планове е на компанията "Биомашиностроене АД ", профилирана в планиране и произвеждане на софтуерно съоръжение за индустрията. Тя ще построи две логистични площадки и две индустриални халета в зоната. Мащабна инвестиция ще направи и немската компания VEM, която ще построи нов цех на територията на "Мекалит " за над 1 милион евро.
"Вложенията на българските компании в Тракия икономическа зона ще доближат 30 млн. лева за годината, а от непознатите компании чакаме най-малко 100 млн. лева ", разяснява за "Труд " Емил Янков, управител "Бизнес развиване на ТИЗ ". През 2018 година "Клъстер Тракия икономическа зона " започва план за оборудването на образователен център с 10 зали за теоретично и една за подготвително образование за подготовка и преквалификация на фрагменти в промишлеността, като услугата ще могат да употребяват вложителите в зоната, изясни той.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР