Китайският дипломат номер едно Ван И разкритикува днес на Мюнхенската

...
Китайският дипломат номер едно Ван И разкритикува днес на Мюнхенската
Коментари Харесай

Китайският външен министър разкритикува САЩ заради сваления балон

Китайският посланик номер едно Ван И разкритикува през днешния ден на Мюнхенската конференция по сигурността " неуместната и истерична реакция " на Съединени американски щати, които са свалили с изтребител китайски балон, предадоха международните организации.

" Има доста балони в небето, на разнообразни страни. Искате да свалите всеки един от тях ли? Това не демонстрира, че Америка е мощна ", съобщи Ван И и увери, че сваленият в американското небе балон е бил за цивилен цели.

Вашингтон сподели, че балонът е бил шпионски, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Ван И също така акцентира, че някои сили не желаят да има триумф на диалозите за мир сред Украйна и Русия и добави, че Китай ще излезе със лична позиция по отношение на политическото споразумяване на тази рецесия.

Ван И също така акцентира, че за опазване на мира в Тайванския проток би трябвало да има изрично опълчване против тайванските сили.

В началото на годината Ван беше нараснал от министър на външните работи до поста на завеждащ Канцеларията на Комисията по външни работи на Централен комитет на Китайската комунистическа партия - висшата дипломатическата служба в КНР, намираща се в директно послушание на генералния секретар на ККП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР