Китайският бизнес и партньорите му от цял свят проявяват интерес

...
Китайският бизнес и партньорите му от цял свят проявяват интерес
Коментари Харесай

Разчитат на България да развива отношенията между Китай и Централна и Източна Европа

Китайският бизнес и сътрудниците му от целия свят демонстрират интерес към туризма, земеделските артикули и инфраструктурните планове освен в България, само че и целия район на Западните Балкани.

Това стана ясно по време на срещата на министъра за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова и Жан-Гий Карие, изпълнителен ръководител на Международната комерсиална камара „ Пътят на коприната “ (SRCIC - Silk Road Chamber of International Commerce Limited) и ръководената от него делегация у нас. В срещата присъединяване взе и ръководителят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов, която е техен член, оповестиха от пресцентъра на министерството за Българското председателство.

Международната комерсиална камара SRCIC е обединяване от национални търговски камари на страните от самодейността „ Един пояс, веднъж " (Belt and Road Initiative). Проектът цели реализиране на свързаността на Китай с пазарите в Европа през Азия, Африка и Близкия изток. В момента, основаната преди 5 години организация има 129 членове от близо 80 страни, в това число държавни и районни търговски камари и милиони свързани предприятия.

По думите на ръководителя на камарата Жан-Гий Карие визитата цели изследване на евентуални български компании, които имат интерес от активизирането на бизнес връзките си със международни сътрудници, да обменят информация за опциите за вложения и по какъв начин да се включат в плановете на самодейността „ Един пояс, веднъж “. Жан-Гий Карие уточни още, че България е една от най-важните страни на пътя сред Изтока и Запада и комерсиалните сътрудници разчитат на страната ни за развиване на връзките сред Китай и страните от Централна и Източна Европа. Той благодари на министър Лиляна Павлова както за отличната работа на страната по време на провеждането на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, по този начин и за организацията на срещите от партньорството „ 16+1 “, които се организираха в София през тази година.

Успешно работихме освен да подобрим двустранните връзки и да сложим политическите решения на добра основа, само че и да реализираме взаимни на практика изгоди от това съдействие, акцентира от своя страна министър Лиляна Павлова. Тя уточни, че доста български компании към този момент подписаха съглашения с търговски сътрудници, а износът за Китай се е нараснал 7 пъти с капацитет да се развива.

По време на срещата беше разисквана и работата на Глобалния партньорски център с Китай, който министърът за Българското председателство получи задачата да откри у нас след решение на министър председателите на двете страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР