Китайският балон, който беше свален над Атлантическия океан, след като

...
Китайският балон, който беше свален над Атлантическия океан, след като
Коментари Харесай

Сваленият китайски балон летял към Гуам и Хаваи

Китайският балон, който беше свален над Атлантическия океан, откакто мина над континенталната част на Съединени американски щати, в действителност е трябвало да прелети над Гуам и Хаваи, само че е бил отклонен от траекторията си от мощни ветрове, съобщи представител на американските управляващи, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Източникът, приказвал през вчерашния ден, е поискал да остане неизвестен.

Аеростатът, за който Вашингтон твърди, че е шпионски, а Пекин твърди, че е бил за цивилни, проучвателен цели, бе свален от американските военновъздушни сили край крайбрежията на щата Южна Каролина на 4 февруари. Преди това той прелетя над Аляска, Канада и континенталната част на Съединени американски щати.

Инцидентът обтегна още повече връзките сред Съединени американски щати и Китай и подтикна американския държавен секретар Антъни Блинкън да отсрочи плануваното си посещаване в Пекин предходната седмица, отбелязва Ройтерс.

Американските въоръжени сили и разследващи служби са следили балона, откогато е изхвърчал от южния китайски остров Хайнан, писа във вторник в. " Вашингтон пост ".  

На постоянния си брифинг през днешния ден представителят на китайското министерство на външните работи Ван Вънбин не отговори на въпрос дали балонът в действителност е трябвало да прелети над Гуам и Хаваи. Той обаче повтори позицията на Китай, че Съединените щати не трябва да " реагират прекалено ".

В понеделник американските въоръжени сили оповестиха, че са разкрили основно електронно съоръжение на балона както и огромни сегменти от самия летателен уред.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР