Китайският автопроизводител Geely се превърна в най-големият инвеститор в собственика

...
Китайският автопроизводител Geely се превърна в най-големият инвеститор в собственика
Коментари Харесай

Китайската Geely вече е най-големият инвеститор в Daimler

Китайският автопроизводител Geely се трансформира в най-големият вложител в притежателя на Mercedes-Benz Daimler. Китайската компания усили каузи си в немския авто колос до съвсем 10% с желанието да си сътрудничи с него в развиването на електрическите автомобили.

Делът на Geely към този момент е на стойност 9 милиарда $, а желанието й е да " придружи Daimler по пътя към превръщането му във водещ снабдител на електрически автомобили в света " и да търси дълготраен ангажимент.

Китайската компания към този момент напълно има шведската Volvo, както и London Taxi Company, която създава фамозните лондонски таксита. През 2017 година тя купи мажоритарен дял от производителя на спортни коли Lotus, 49.9% от малайзийския автопроизводител Proton и вложи 3.3 милиарда $ във Volvo Trucks.

Президентът на компанията Ли Шуфу ще се срещне с шефове на Daimler и немски министри през тази седмица. Китайците към този момент нямат проекти в допълнение да усилват собствеността си в немския автопроизводител.

Германските управляващи гледат позитивно на китайската инвестиция, отхвърляйки подозренията, че " е належащо да работи във връзка с разпоредбите за конкуренция или разпоредбите за задгранични вложения ".

" Нашественици извън "

Китай се смята за най-важния предстоящ пазар за международните производители на коли.

Описвайки своята " стратегическа визия ", президентът на Geely твърди, че " нашествениците извън " в обичайния авто бранш подтикват компаниите да си сътрудничат посредством партньорства и съюзи.

Традиционните автопроизводители от ден на ден се сблъскват с конкуренцията на новодошлите от софтуерния бранш като Tesla и обвързвания с Гугъл Waymo.

През уикенда Daimler разгласи инвестиция от 1.9 милиарда $ в партньорство с друга китайска компания за коли BAIC. Парите ще бъдат вложени в рационализация на цех на BAIC, където ще се създават коли Mercedes, в това число електрoмобили.

Daimler и BAIC към този момент си сътрудничат на китайския пазар, където задграничното произвеждане постоянно се позволява единствено посредством партньорства с китайски компании.

В края на предходната седмица различен немски авто колос - BMW подписа договорка с китайската Great Wall Motor за производството на електрически автомобили Mini, предопределени за локалния пазар.

Китайското държавно управление сложи за цел 20% от продадените коли до 2025 година да бъдат електрически или акумулаторни хибридни коли. Това подтиква доста международни автопроизводители да усилят вложенията си в Китай. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР