Китайския вицепремиер Сун Чунлан сигнализира за евентуално смекчаване на строгия

...
Китайския вицепремиер Сун Чунлан сигнализира за евентуално смекчаване на строгия
Коментари Харесай

Китай смекчава политиката за нулев ковид

Китайския вицепремиер Сун Чунлан алармира за вероятно намаляване на строгия метод на страната към Ковид-19, откакто в цялата страна се организираха митинги, призоваващи за преустановяване на локдауните и за по-голяма политическа независимост, съобщи Агенция Франс Прес.

Сун е централна фигура в реакцията на Пекин против пандемията. Тя съобщи, че тази " нова обстановка " изисква " нови задания ".

Гневът против политиката на Китай за нулев коронавирус, която включва всеобщи локдауни, непрекъснати проби и карантини, провокира митинги в огромни градове, в това число Пекин, Шанхай и Гуанджоу.

Но въпреки че управляващите приканиха за " репресии " след демонстрациите, те също по този начин започнаха да загатват, че може да се стигне до намаляване на твърдата тактика за битка с вируса.

Вицепремиерът Сун Чунлан съобщи, че разновидността " Омикрон " отслабва и процентът на имунизираните се усъвършенства. В последните си мнения тя не загатва политиката за нулев коронавирус, което подсказва, че методът, който наруши стопанската система и всекидневието, скоро може да бъде омекотен.

Коментарите пристигнаха в миг, когато южният индустриален център Гуанджоу - място на трагични конфликти сред полицията и протестиращите във вторник вечерта - заяви, че отчасти е отменил траялата седмици наред възбрана за достъп, макар че е записал рекорден брой случаи на вируси.

В сряда формалните лица облекчиха в друга степен рестриктивните мерки във всички 11 региона на града, в това число Хайджу, където наскоро се организираха митингите.

С изключение на няколко избрани " високорискови " квартала, здравната комисия на Гуанджоу съобщи, че " останалите ще бъдат ръководени като зони с невисок риск ".

" Смятаме, че китайските управляващи минават към позицията " да живеем с Ковид ", както е отразено в новите правила, които разрешават на хората да се изолират у дома, вместо да бъдат превозени до карантинни центрове ", обявиха анализатори от „ ANZ Research “ в записка, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР