Китайските зодиакални знаци се определят от лунната година, в която

...
Китайските зодиакални знаци се определят от лунната година, в която
Коментари Харесай

Китайски хороскоп: зодия Заек

Китайските зодиакални знаци се дефинират от лунната година, в която човек е роден. Китайците имат вяра, че животното, в чиято година са родени, има доста значимо въздействие върху личностните качества и ориста на подвластния на знака.

Разликата със Западната астрология се заключава в метода, по който се гадае. Бъдещето се предсказва не съгласно наблюденията върху планетите, а с гадаене на петте детайла, ин и ян и циклите на времето.

В цикъла на годините почетно място заемат 12 животни, подбрани съгласно легендата по това, че се отзовали на поканата на Буда. Заекът е един от тях и има своето почетно място в цикъла на годините.

Родени под знака на зодия Заек са тези, пристигнали на света през 19271 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 година. В западната астрология на Заека подхожда знак Риби.

Личностни качества на зодия Заек

Ако би трябвало да се подреждат знаците в зодиака по тактичност, Заекът сигурно ще застане отпред в такава ранглиста. Мил, сладостен, непретенциозен и доста известен е Заекът, тъй като кой би пренебрегнал сходна приятна персона?

Подвластните на знака са доста артистични и имат отличен усет. Почти постоянно са елегантно облечени и стилни. Ценят красивите и качествени неща. Умеят да се показват добре и ценят личната си персона.

Обществото обича Заека и това възприятие е взаимно. Представителят на този знак рядко ще лиши светско събитие от своето наличие. Освен това обича да посреща посетители вкъщи си, а там царува естетика и хубост, тъй като всичко е подредено с доста усет. Това без подозрение е световна персона, малко педантична, даже снобска, само че маниерите и излъчването му прикриват тези качества.

Може сигурно да се каже, че това е зодия на индиферентни хора, които рядко излизат от равновесие. Дължи се на един мъчно осезаем колорит в същността на подвластните на китайския зодиакален знак Заек. Те са повече сантиментални, в сравнение с същински чувствителни. Малката им персонална тягост може да ги разстрои повече, в сравнение с страданията на другите хора. Войната или международният апетит ще развълнуват Заека същински, единствено в случай че персонално бъде обиден от ужасите, които тези бедствия носят.

Не е мъчно човек от зодия Заек да се разплаче, това е като че ли естествено положение при тях. Бързо им минава обаче. Жените от зодията страдат от потиснатост, само че мъжете намират това качество за очарователно и са мощно привлечени от такива дами.

Подвластните на зодията може да бъдат избрани като консервативно настроени хора. Не обичат измененията и са недоверчиви към всяка оригиналност, която може да разклати откритите правила на комфортния им живот. Приоритети на Заека са комфорта и сигурността му и по тази причина той деликатно обмисля всяка стъпка, която ще предприеме.

 Зодия Заек печелят положителни пари

Една сентенция споделя, че тихата вода е най-дълбока и това като че ли е измислено особено за този зодиакален знак. Трудно може да бъде свестен човек от зодия Заек. Той е в положение да оплете всеки като в паяжина и да го привърже по този начин, че да се почувства най-важния човек на света. Задушени от вниманието на Заека доста хора се усещат в капан, тъй като са длъжни да вършат това, което се чака от тях, а не което сами желаят.

За да бъде арестуван представителят на тази зодия, би трябвало да му се предложи дом със задушевна и спокойна атмосфера. Заекът ще отговори като го обезпечи материално.

Силни страни на зодия Заек

Хората от зодия Заек са с мек темперамент, те са състрадателни по природа, същински бранители на другите. Много са жертвоготовни и не биха се поколебали да подценен себе си поради другите. Много добре се ориентират за това, което е положително и вярно. Имат ясна визия за това по какъв начин желаят да се подредят нещата в живота им и в връзките с другите. Това са проспериращи хора, които шансът рядко изоставя. Умни са и умеят да пазят тайните, които им доверяват. Това са спечелили, които реализират фантазиите си, без значение какви трудности стоят пред тях.

Слаби страни на зодия Заек

Хората от зодия Заек са много подвластни от близките. Слаби са, с цел да оцелеят в тежестите на ежедневния живот и по тази причина се нуждаят от мощен сътрудник, на който да се облягат. Имат непрекъсната потребност от поддръжка.

Макар да се употребяват с положителните усеща на близките, тези хора са доста песимистично настроени и мъчно взимат решение да работят, в случай че решат, че времето за това не е настъпило. Тяхната колебливост и консервативност са сериозна спънка в живота им.

Склонни са към нервни сривове, липсват им упоритост и неизменност и по тази причина имат потребност от поддръжка.

Кариера и финанси на зодия Заек

В работата зодия Заек е напряко незаменима, тъй като може да съвместява работата на доста експерти. Креативността му е напряко изумителна - може сполучливо да договаря, да пресмята финансовите облаги, да провежда работата, само че се интересува от личния си интерес, получавайки награди или покачване в служба.

Макар да наподобява жизнен и потопен в прочувственост, Заекът стои твърдо на краката си и не си губи времето във мечти, а се отдава на практическа работа.

Подходящи специалности са артистичните, където Заекът може да разкрие артистизма си, само че чудесно се оправи и със скучните длъжности във финансовата сфера.

Любов и партньорство при зодия Заек

Принадлежащите на тази зодия са страхотни сътрудници. Те обичат романтиката, лоялни са към своите избраници и по тази причина постоянно имат обожатели.

Мъжете от зодия Заек са много придирчиви и не постоянно са настроени на фамилна вълна. Жените от зодията пък имат потребност да обръщат повече внимание на приятелите си, в сравнение с да се застояват пред огледалото.

Когато са във връзка обаче са прекомерно завладяващи и изискват обектът на интереса им да им принадлежи напълно и непрестанно. Постоянното досаждане и инспекции на колегата, забележките, недоверието на Заека са изключително неприятни изяви на собственическото му отношение. В някои крайни случаи Заекът е в положение да изпадне в нервност и да се държи несъответстващо. Но пък и двата пола доста обичат децата и са страхотни родители.

 Китайски зодиакални знаци

Съвместимост на зодия Заек с другите зодии

Външната мекост на Заека подвежда, тъй като той може да изненада с твърдостта си даже значи като Тигъра и Вола.

Сродната душа както на мъжете, по този начин и на дамите от зодията е тъкмо Вола, тъй като той е въплъщение на носещия света на раменете си и с това си импонира идеално със Заека. Волът също така може да обезпечи постоянен дом и сигурни приходи, а това е високо ценено от Заека.

Овцата и Свинята също са подобаващи за основаване на партньорство зодии.

Не бива обаче да се вършат опити за основаване на връзки със зодия Петел, тъй като двете зодии принадлежат към несъвместимите или по този начин наречени сблъскващи се знаци в китайския зодиак.

Интересни обстоятелства за зодия Заек

Благоприятният сезон на Заека е средата на пролетта.

Щастливият камък е перлата.

Елементът на Заека е дървото.

Подходящото за Заека цвете е нарцисът.

Щастливите цветове са зелено, сиво и бяло.

Щастливите цифри на Заека са 4 и 9.

Известни персони, родени по знака на зодия Заек, са: Алберт Айнщайн, Фидел Кастро, Йосиф Сталин, Катерина Медичи, Джони Деп, Франк Синатра.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР