Китайските власти заявиха днес, че почти 60 000 души с

...
Китайските власти заявиха днес, че почти 60 000 души с
Коментари Харесай

Китай съобщи за почти 60 000 починали с Covid-19

Китайските управляващи обявиха през днешния ден, че съвсем 60 000 души с КОВИД-19 са умряли от началото на декември, оповестиха Асошиейтед прес и Ройтерс. 

Според оповестената информация 59 938 индивида са умряли сред 8 декември и 12 януари в здравни заведения в Китай. Този брой включва 5503 смъртни случая вследствие на дихателна непълнота, породена от КОВИД-19, и 54 435, провокирани от други болести в комбиниране с КОВИД-19. Средната възраст на умрелите е била 80,3 години, съобщи Българска телеграфна агенция.

Националната здравна комисия сподели, че смъртните случаи са станали в лечебни заведения, което значи, че е допустимо също по този начин още хора да са умряли вкъщи.

Съобщението беше направено, откакто имаше недоволства, че държавното управление не разгласява данни за обстановката с пандемията. До 8 януари формалната статистика в Китай показваше 5272 смъртни случая от КОВИД-19. С новите данни публично оповестените смъртни случаи от КОВИД-19 се усилват повече от двойно, достигайки 10 775.

Здравната комисия съобщи, че обвързваните с КОВИД-19 хоспитализации на хора с висока температура и приеманията в болница по неотложност са достигнали върхово равнище, след което броят на приетите в болница пациенти е почнал да понижава.

В началото на декември китайското държавно управление спря да разгласява данни за заразяванията и смъртните случаи, свързани с КОВИД-19, откакто ненадейно отстрани антивирусния надзор. Световната здравна организация и редица страни приканиха Пекин да даде повече информация на фона на внезапното увеличение на броя на заразяванията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР