Китайските власти възнамеряват да гарантират защитата на националните телекомуникационни компании,

...
Китайските власти възнамеряват да гарантират защитата на националните телекомуникационни компании,
Коментари Харесай

Китай ще брани Huawei

Китайските управляващи имат намерение да подсигуряват отбраната на националните телекомуникационни компании , в това число и на Huawei. Това заяви в петък държавният консултант, министърът на външните работи на Китайската национална република Ван И в отговор на въпрос от публицисти.

" Що се отнася до този проблем, към този момент сме подхванали и ще разработим нови ограничения за неговото решение, имаме желание да защитим ползите на китайските компании и жителите на КНР, да защитим техните законни права ", сподели той на конференция.
 Huawei съди Съединени американски щати
Huawei съди Съединени американски щати

Заради възбраната върху използването на техниката на компанията

Huawei е под опасност от стопански наказания на международно ниво, откакто Съединените щати и Австралия я упрекват за механически шпионаж и събирането на секрети данни, употребявайки оборудването на китайската компания. По искане на Съединените щати на 1 декември 2018 година в Канада беше арестуван основният финансов шеф на Huawei по обвиняване за нарушение на глобите против Иран . На 11 януари полските управляващи задържаха чиновник на Huawei Corporation по съмнение в шпионаж за Китай.
 Канада ще екстрадира началник на Huawei
Канада ще екстрадира началник на Huawei

Мън Ванчжоу беше арестувана през декември

Huawei Technologies Co. ООД е една от най-големите телекомуникационни компании в света, водач в 4G оборудването и 5G мрежата. През декември 2018 година компанията предвижда доходи до 100 милиарда $ за годината. Huawei работи допълнително от 170 страни, има към 180 хиляди чиновници. Седалището на концерна се намира в Шенжен (Китай).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР