Китайските власти в град Гуанчжоу насилствено извлякоха мъж от дома

...
Китайските власти в град Гуанчжоу насилствено извлякоха мъж от дома
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Здравни власи в Китай насилствено извлякоха мъж от дома му


Китайските управляващи в град Гуанчжоу принудително извлякоха мъж от вкъщи му, който се оказал контактен на болен от COVID-19. Реакцията на здравните служащи е последвала, откакто той отказал да отиде в изолатор, написа Си Ен Ен.

На видео фрагменти се вижда по какъв начин двама души, облечени в защитни костюми, дърпат мъжа, който се съпротивлява. По-късно управляващите се извиниха за реакцията си.



Китай е изправен пред рекордно висок брой на нови случаи на COVID-19. Броят в страната на процедура се утрои и доближи най-високото си ниво от началото на пандемията. Мегаполисите не престават да изпитват компликации да овладеят огнищата на болест. Новооткритите случаи са съсредоточени главно в южния град Гуанчжоу и югозападния Чунцин.

Китайските мегаполиси Гуанчжоу и Чунцин оповестиха в сряда облекчение на рестриктивните мерки, свързани с COVID-19, ден откакто - Хайчжу влязоха в конфликт с полицията в границите на поредност от митинги против най-строгите Коронавирус ограничения в света.

Миналата неделя Китай регистрира за четвърти следващ ден рекорден брой инфекции - 39 791 нови случая на заразяване с ковид, от които 3709 са били със признаци, а 36 082 – безсимптомни. Във вторник страната регистрира за първи път от няколко седмици спад в броя на инфектираните с ковид. Новите случаи на заразяване бяха 38 645, от които симптоматичните бяха 3624, а безсимптомните - 35 021.

Тези стойности към момента са покрай върха от началото на пандемията, доближат по-миналия уикенд. Прави усещане, че по-голямата част от случаите са безсимптомни, а броят им остава дребен, имайки поради, че популацията на Китай е 1,4 милиарда, напомня Българска телеграфна агенция.

Китай разгласи във вторник, че ще форсира акцията за имунизиране на по-възрастните хора против COVID-19, откакто записва рекорден брой нови случаи през последните дни, съобщи Франс прес.

Националната здравна комисия съобщи, че ще се стреми да „ форсира повишението на равнищата на имунизираните хора на възраст над 80 години и да продължи да усилва % на имунизираните хора на възраст от 60 до 79 години “. За тази цел ще бъде основана специфична работна група

Нивата на имунизираните в Китай, изключително измежду най-възрастните, са един от причините, постоянно изтъквани от държавното управление, с цел да оправдае строгата си здравна политика за нулев ковид с повтарящи се локдауни, карантина за идващите чужденци и съвсем ежедневно тестване на популацията.

Само 65,8% от хората на възраст над 80 години са изцяло имунизирани, споделиха на конференция във вторник чиновници на Националната здравна комисия. Това се дължи на събитието, че Китай към момента не е одобрил РНК-ваксините, считани за по-ефективни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР