Китайските власти ще предприемат решителни и твърди мерки в случай

...
Китайските власти ще предприемат решителни и твърди мерки в случай
Коментари Харесай

Китай предупреди САЩ: Ще предприемем решителни и твърди мерки, ако Пелоси посети Тайван

Китайските управляващи ще подхващат решителни и твърди ограничения при положение на посещаване на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван.

Това съобщи във вторник представителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан, оповестява ТАСС.

" Китай е изрично срещу всевъзможни публични контакти сред Съединени американски щати и Тайван. Конгресът е част от американския държавен уред. Това значи, че би трябвало твърдо да следва политиката на " обединен Китай ", към която се придържат Съединени американски щати ", сподели дипломатът на брифинг, отговаряйки на въпрос на представител на западната медия, който изиска коментар по отношение на плануваното посещаване на Пелоси в Тайван през август.

Според Джао Лиджиан неразрешените пътувания на американски чиновници до Тайпе „ нанасят сериозен удар върху основите на китайско-американските връзки “ и изпращат „ неверен сигнал към тайванските сепаратисти “.

" Ако Пелоси посети Тайван, тя ще наруши правилото за един Китай и китайско-американските съглашения. Ние сме изрично срещу ", добави Джао Лиджиан.

" Ако Съединените щати работят сами, ние ще бъдем принудени да предприемем решителни и ограничения за отбрана на суверенитета и териториалната целокупност на тяхната страна. Отговорността за следствията ще бъде напълно на Вашингтон. "

През последните месеци западните страни, макар позицията на Пекин, доста ускориха контактите и обмена с Тайпе. Американска неправителствена делегация, водена от някогашния министър на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър, е на острова и в понеделник разиска доставката на военно съоръжение и оръжия за Тайван. В същото време ръководителят на Народното събрание на Тайван Ю Сикун отпътува на посещаване в Чехия по покана на Милош Вистрцил, ръководител на горната камара на законодателния орган на републиката.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР