Китайските въоръжени сили вчера симулираха удари срещу Тайван. А днес

...
Китайските въоръжени сили вчера симулираха удари срещу Тайван. А днес
Коментари Харесай

Китай показа как напада Тайван, може ли да победи

Китайските въоръжени сили през вчерашния ден симулираха удари против Тайван. А през днешния ден по държавната телевизия на Китай демонстрираха графично по какъв начин би изглеждала нашествието.

Китайско навлизане в Тайван евентуално ще се провали, в случай че Съединените щати оказват помощ за отбраната на острова – само че ще има изтощителна цена за американската войска, съгласно военни специалисти от Центъра за стратегически и интернационалните проучвания във Вашингтон.

Такава война би нанесла големи загуби на Съединени американски щати, Китай, Тайван и Япония.

Китайските ракети евентуално ще унищожат американските въздушни бази в Япония и чак до Гуам и ще потопят най-малко два американски самолетоносача и сред 10 и 20 разрушителя и крайцера, когато нашествието стартира.

Но самата китайска нахлуваща мощ ще бъде унищожена, от ответния удар, преди въобще да успее да окупира забележителна част от Тайван.

Без помощта на Съединени американски щати Тайван щеше да бъде превзет от Народната освободителна войска на Китай за три месеца или по-малко.

Но успеха на Съединените щати може да е пирова, защото Китай евентуално ще се възвърне по-бързо от загубите в стандартна война, а Тайван ще загуби огромна част от скъпите американски кораби и самолети, с които разполага.

Според Ели Ратнър, асистент секретар в Пентагона за Индийския и Тихия океан Китай няма да се опита да нахлуе в Тайван преди края на десетилетието, тъй като схваща високата цена на сходно деяние.

Ратнър показва, че Вашингтон, неговите съдружници и сътрудници са построили качества, с цел да възпрат опасността от Китай.

Сред ограниченията са взаимните дейности с Австралия и забележителното увеличение на разноските за защита в Япония.

Също по този начин съглашението сред Съединени американски щати и Филипините за основаване на четири нови американски военни бази на островите.

Вашингтон води и разговор с Индия за икономическо и военно съдействие, в това число взаимно произвеждане на оръжия.

Заместник-министърът на защитата по политиката Колин Кал свидетелства пред Комисията по въоръжените сили, че не счита, че Китай ще се опита да нахлуе в Тайван преди 2027 година

Заради заканите от Китай и Северна Корея Съединени американски щати възнамеряват да усилят броя на военните учения, които организират в района към Тайван.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР