Китайските въоръжени сили наскоро са провели военни учения в акваторията

...
Китайските въоръжени сили наскоро са провели военни учения в акваторията
Коментари Харесай

Китай с предупреждение към САЩ - проведе нови военни учения край Тайван

Китайските въоръжени сили неотдавна са провели военни учения в акваторията към остров Тайван, оповестява " Ройтерс ".

Целта е била отправяне на " съществено предизвестие " към Съединените щати.

Ученията са включвали наблюдаване и сложни маневри в режим на действителен пердах с присъединяване на разнообразни типове войски в акваторията на островната страна.

Новината идва единствено дни, откакто американският президент Джо Байдън разгласи, че Съединените щати биха защитавали Тайван по боен път, ако бъде атакуван от Китай.

От няколко десетилетия Съединените щати водят така наречен политика на стратегическа неизясненост по отношение на Тайван, която се състои в това да признават дипломатически единствено Китай, само че в същото време да дават на Тайван нужните военни средства, с цел да се отбрани при възможна инвазия, без обаче това да значи експлицитна интервенция на Съединени американски щати в възможен спор.

В последно време се ускориха опасенията на Тайван, че Китай може да употребява рецесията в Украйна, с цел да предприеме дейности против острова.

През март стана ясно, че Тайпе обмисля удължаване на наложителната военна работа, чиято дълготрайност сега е четири месеца. Освен това през април тайванската войска за първи път публикува наръчник с насоки към гражданите за оцеляване при възможна война.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР