Китайските телеком производители ще могат да продават оборудването си в

...
Коментари Харесай

Германия няма да забрани напълно Huawei и ZTE


Китайските телеком производители ще могат да продават оборудването си в Германия
(снимка: CC0 Public Domain)

В каскадата от забрани на мрежовото съоръжение от китайски производители под напън от Съединени американски щати, немските управляващи обмислят компромисно решение. Те няма да наложат цялостна възбрана за потребление на телекомуникационните устройства на Huawei и ZTE. Вместо това управляващите ще продължат да вземат решения по отношение на едно или друго съоръжение за всеки съответен случай, заяви Ройтерс, базирайки се на представител на немското министерство на стопанската система.

Новината от Германия идва след налагането от Съединени американски щати на цялостна възбрана върху продажбите в страната на телекомуникационно съоръжение от Huawei и ZTE, както и на устройства от Hikvision, Dahua и Hytera, защото потреблението им, съгласно управляващите, съставлява “неприемлив риск ” за националната сигурност.

Стратегическият документ, създаден от Министерството на стопанската система на Германия, съдържа подробни рекомендации за усилване на контрола върху потреблението на съставни елементи от избрани страни. Той е обвързван със закон, който дефинира рамката за съдействие с производители на телекомуникационно съоръжение като Huawei, участващи в основаването на сериозна инфраструктура, в това число високоскоростни 5G мрежи.

Съгласно този закон, обособени ИТ съставни елементи и даже цели компании-производители могат да бъдат неразрешени и оповестени за ненадеждни, в случай че доставчиците вършат погрешни изказвания, не съумеят да поддържат одити на сигурността или да рапортуват и поправят уязвимости допустимо най-бързо.

Документът на Министерството на стопанската система планува и възбрана за доставка на съставни елементи и артикули, създадени от компании в властнически страни, за телекомуникации и осведомителни системи, както и за друга сериозна инфраструктура като превоз, водоснабдяване и храни.
още по темата
На въпрос дали чака по-строги регулации или възбрана за доставки на съоръжение за Германия или Европейския съюз, представител на Huawei съобщи пред Ройтерс, че компанията разчита на градивен, учреден на обстоятелства разговор.

„ Сигурното потребление на мрежи не зависи от страната на генезис на доставчика и може да бъде обезпечено единствено посредством световни стандарти и интернационално съдействие на промишлеността и регулаторите “, акцентират от Huawei.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР