Китайските преговарящи са се съгласили да удължат престоя си във

...
Китайските преговарящи са се съгласили да удължат престоя си във
Коментари Харесай

Китайците удължиха престоя си във Вашингтон заради търговските преговори


Китайските договарящи са се съгласили да удължат престоя си във Вашингтон, защото Съединени американски щати и Китай упорстват за подписване на комерсиално съглашение, оповестява Би Би Си, съобщи БГНЕС.

Решението бе последният знак, че двете страни може да се приближат до съглашение, търсейки излаз от миналогодишната наказателна комерсиална война.

В изказване, публикувано от Белия дом, китайският президент Си Цзинпин е приветствал “напредъка ” в договарянията.
Американският президент Доналд Тръмп също е споделил, че договорката е „ по-скоро евентуална ”, в сравнение с не.
“Фактът, че те желаят да останат малко по-дълго … това значи нещо ”, сподели той пред кореспонденти в Белия дом. „ Мисля, че има огромен късмет да се случи “.

Докъде са стигнали договарянията в този момент?

През предходната година Съединени американски щати и Китай сложиха цени върху непознатите артикули на стойност милиарди долари, започвайки комерсиална война.
Съединени американски щати в началото заплашиха да усилят цените за артикули на стойност 200 милиарда $ от 10% на 25 %, в случай че двете страни не съумеят да реализират съглашение до 1 март.
Но Тръмп наподобява в последно време по-гъвкав, защото договарящите се срещат във Вашингтон за четвъртия кръг от договарянията.
В петък Тръмп не се е заел с удължение на периода, само че отбелязва напредъка, в това число за съглашение за валутна операция, чиито детайлности не се оповестяват.
Той също по този начин е споделил, че може да се срещне с китайския президент през март в курорта Мар-а-Лаго.
Досега, Huawei не е част от полемиките, прибавя той.
Вицепремиерът на Китай Лю Хе, който управлява договарянията за китайците, съобщи, че неговият екип е “готов ” за договорка.
“От Китай имаме вяра, че е доста евентуално да се случи, ” сподели той.

Какво разискват двете страни?

Вашингтон желае Пекин да направи промени в икономическите си политики, които съгласно него незаслужено облагодетелстват локалните компании посредством дотации и друга поддръжка.
Китай предложи да усили покупките на американски артикули, като соя и полупроводници – ход, който би могъл да понижи комерсиалния недостиг на Съединени американски щати, който е във вниманието на Тръмп.
В петък комерсиалният представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър, който управлява договарянията за Съединени американски щати, предизвести, че “големите трудности ” остават, преди окончателното съглашение да бъде подписано.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР