Китайските медии тиражираха слайд от закрита презентация на Volvo Cars

...
Китайските медии тиражираха слайд от закрита презентация на Volvo Cars
Коментари Харесай

Volvo с електрически миниван базиран на китайския Zeekr 009

Китайските медии тиражираха слайд от закрита презентация на Volvo Cars Greater China Sales Company, който демонстрира, че Volvo ще създава шест автомобила в Китай през 2023 година В допълнение към XC40 BEV, C40, EX90 и EX90 Excellent, неназован SUV и електрически миниван са идващите на линия за серията.

Според Car News China, новото MPV ще бъде основано на електрическия миниван Zeekr 009, показан преди два месеца и втори модел от новата под-марка на Geely Group. Това доста ще понижи разноските за разработка и произвеждане. Съобщава се, че миниванът Volvo ще употребява същата платформа на Geely SEA като Zeekr 009 с два електрически мотора за комбинирана мощ от 536 к.с. и задвижване на всички колела. Минивановете също ще споделят предавателната кутия и окачването на шасито.

Кабината на електрическия ван се чака да бъде сходна на тази на Volvo EX90, с цифров инструментален панел и портретно насочен екран на медийния център. Предполага се, че шведската марка ще покаже тази идея на MPV през третото тримесечие на 2023 година Стартът на серийното произвеждане се чака през четвъртото тримесечие на същата година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР