Китайските двойки, които търсят развод, трябва първо да изкарат едномесечен

...
Китайските двойки, които търсят развод, трябва първо да изкарат едномесечен
Коментари Харесай

Разводът в Китай възможен – само след месец „успокояване на страстите“

Китайските двойки, които търсят бракоразвод, би трябвало първо да изкарат едномесечен интервал на „ усмиряване на пристрастеностите “ съгласно новия закон, признат в четвъртък, който провокира отвращение от държавната интервенция в частните връзки, написа БГНЕС.

Разпоредбата изисква двойките, които подават молба за разлъка, да изчакат един месец, преди настояването им да бъде обработено - в опит да бъде понижен процентът на разводите. Това провокира необятно опълчване, когато законодателите за първи път потърсиха противоположна връзка предходната година.

След като бе признат, законът се трансформира в една от най-актуалните тематики в китайската платформа, наподобяваща Twitter, Weibo - с над 25 милиона гледания на изявления, употребяващи хаштага " опълчване на интервала на усмиряване на развода ".

Първият по рода си цивилен кодекс на страната, признат по време на парламент, е законодателен акт, който ще размени съществуващите закони по отношение на брака, осиновяването и правото на благосъстоятелност наред с други.

" Не можем даже да се разведем свободно? " написа един консуматор. " Все още би трябвало да има доста хора, които се женят импулсивно. Те би трябвало да си дефинират интервал на усмиряване и за сключването на брак! "

" Те утвърдиха интервал на усмиряване на пристрастеностите макар опълчването на всички онлайн, което значи, че тяхното почитание към публичното мнение е просто за показ ", добави различен коментатор.

Периодът на облекчаване на пристрастеностите няма да се ползва, в случай че един брачен партньор търси бракоразвод след домашно принуждение.

Броят на разводите в Китай непрестанно нараства от 2003 година, когато законите за брака бяха либерализирани и защото от ден на ден дами стават финансово самостоятелни

Това обаче докара до " безразсъдни разводи ", които се трансформират във все по-често събитие, което не способства за стабилността на фамилията, съобщи неотдавна формален представител пред „ Чайна уоман дейли “.

Новият цивилен кодекс ще влезе в действие на 1 януари 2021 година /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР