Китайските банки, включително Shanghai Pudong Development Bank, Bank of Communications

...
Китайските банки, включително Shanghai Pudong Development Bank, Bank of Communications
Коментари Харесай

Китайските държавни банки предлагат услуги на крипто компании в Хонконг

Китайските банки, в това число Shanghai Pudong Development Bank, Bank of Communications Co. и Bank of China Ltd., съгласно известията са почнали да оферират банкови услуги на крипто компании в Хонконг, макар крипто възбраната в Китай.

Според отчет на Bloomberg са отправени и запитвания към крипто компании, защото един от източниците твърди, че търговски представител на китайска банка е посетил основния офис на компания, с цел да предложи банкови услуги.

Крипто фирмите в Хонконг намират непредвидени съдружници

Съобщава се, че фирмите свързани с крипто бранша, които се открият в Хонконг преди новия лицензионен режим за крипто тържищата през юни, са намерили непредвидени районни съдружници – китайските държавни банки.

Въпреки продължаващата крипто възбрана в Китай, тези банки се стремят да оферират услуги на фирмите от бранша в Хонконг, където през октомври предходната година държавното управление стартира концепцията за въвеждане на личен законопроект за контролиране на криптовалутите .

Нарастващ интерес от страна на китайските банки

Интересът от страна на китайските банки към ангажиране с контролираната крипто промишленост беше приветстван от основаната в Хонконг платформа за крипто търговия OSL.


 


Ръководителят на отдела за връзки с банките на компанията, Джулия Панг съобщи, че това е окуражаващо както за промишлеността, по този начин и за по-широката екосистема, защото демонстрира съзряване на разбирането по отношение на крипто бранша от страна на обичайните финансови институции.

Предложение за контролиране на крипто тържищата в Хонконг

Комисията за скъпи бумаги и фючърси на Хонконг предложи регулаторен режим за крипто тържища, който би трябвало да влезе в действие през юни. Също по този начин стана ясно, че представители на Службата за връзка с Китай постоянно посещават крипто сбирки в Хонконг.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР