Китайски учени заявиха, че са регистрирали най-младия пациент с Алцхаймер

...
Китайски учени заявиха, че са регистрирали най-младия пациент с Алцхаймер
Коментари Харесай

В Китай бе диагностициран най-младият в света пациент с Алцхаймер

Китайски учени обявиха, че са записали най-младия пациент с Алцхаймер в света - 19-годишен юноша от Пекин. Те дефинираха своето изобретение като „ завладяващо “ и са уверени, че може да хвърли светлина върху еволюцията на заболяването, засягаща най-вече възрастните хора.

Младият пациент забелязал, че има проблеми с концентрацията, когато бил на 17 години, и почнал да се бори със загубата на краткотрайна памет, да вземем за пример не можел да си спомни събития от предходните дни или къде е оставил персоналните си движимости, се показва в резултатите от изследването, оповестени в сп. „ Journal of Alzheimer`s Disease “ в края на януари.

Учените разкрили, че паметта на пациента продължава да се утежнява. Той стартира постоянно да губи предмети и даже от време на време не си спомня дали е ял. Младежът напуща учебно заведение, само че към момента е в положение да се грижи самичък за себе си.

В болничното заведение му вършат редица проучвания, в това число най-авторитетната диагностика. Резултатите демонстрират, че цереброспиналната му течност, която е като възглавница за мозъчната кора, не е в обикновено положение и пациентът има лека мозъчна недоразвитост, което дава отговор на признаците на Алцхаймер.

Проучването се управлява от Дзя Дзяпин от Центъра за нововъведения в областта на неврологичните болести към болничното заведение Сюену на Столичния медицински университет.

Дзя Лунфей, доктор в неврологичното отделения на болничното заведение, който също взе участие в изследването, споделя в изявление за „ Beijing Youth Daily “, че това е извънредно необичаен случай, освен тъй като пациентът е доста млад, само че няма и свързани с заболяването генетични разновидности.

Въпреки че има и други заболели с Алцхаймер на възраст над 20 години, множеството нормално или са с фамилна анамнеза, или са носители на генетични разновидности. Но в проучванията на 19-годишния пекинчанин няма нито едно от тези две условия.

„ През последните години започнахме да записваме все по-млади пациенти с Алцхаймер на 40 и даже на 20 години “, изяснява Дзя Лунфей, добавяйки, че това евентуално се дължи от елементи на все по-напредналите принадлежности за диагностика. Той прибавя, че казусът с 19-годишния пекинчанин ще помогне за бъдещите изследвания за главните аргументи за заболяването.

Джордж Пери, професор в катедрата по неврология, биология на развиването и регенеративна биология на Тексаския университет е на мнение, че първичната диагноза е разумна, само че е належащо дълготрайно следене на пациента. Той споделя, че увреждането на паметта при младежите е комплицирано положение, повлияно от генетични фактори, околната среда, както и метода на живот. „ Като цяло това е доста забавен случай и никой в света не е съобщавал за толкоз млад пациент без известни преди този момент патогенни генни разновидности, което притегли огромно внимание. Това ме накара да се замисля за стандартната вероятност, патогенните механизми и рестриктивните мерки на актуалните технологии за генетично тестване в региона на Алцхаймер. “

Според данни на Държавната комисия по опазване на здравето на Китай в страната има близо 10 милиона пациенти с Алцхаймер. Честотата на заболяване измежду хората на възраст над 65 години е 5%, а при над 80-годишните – 30%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР