Китайски учени са разработили стратегия за електронна търговия, която позволява

...
Китайски учени са разработили стратегия за електронна търговия, която позволява
Коментари Харесай

Китайски учени разработиха стратегия за електронна търговия с квантова технология

Китайски учени са създали тактика за електронна търговия, която разрешава първата в света онлайн търговия с петима консуматори, употребявайки квантова технология.

Понастоящем известията за електронна търговия, които се пазят от типичен логаритми за криптиране, са уязвими за хакване от мощни квантови калкулации. Поради това някои криптолози се опитваха да употребяват квантово усложнение, с цел да разпределят несъмнено нехакнати квантови положения сред голям брой страни, с цел да се предпазят от кражба на идентичност и измами с заплащания. Въпреки това, изпълним квантов логаритъм, който не разрешава на подателите на известия да отхвърлят предложения, които към този момент са създали в транзакции, досега не беше създаден.

Изследователи от Нанкинския и Китайския национален университет са основали протокол за електронна търговия, основан на нов квантов дигитален автограф (QDS), който генерира корелирани битови низове сред голям брой отдалечени страни за подписи посредством квантовия закон. Подходът, който те оферират комбинира шерване на квантова загадка и еднократно универсално хеширане, с цел да се подсигурява целостта на транзакцията, достоверността и по-специално неотхвърлянето. В опит екипът е показал квантова мрежа от пет потребителя, употребяваща протокола, се споделя в изследването, оповестено в събота в списанието Science Advances. 

Квантовата мрежа може да подсигурява, че подписването на контракти и заплащанията се извършват бързо и тъкмо, като отстрани нуждата от авансово идентифициране на доверена трета страна.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР