Китайски учени предупредиха, че новият коронавирус, идентифициран в страната на

...
Китайски учени предупредиха, че новият коронавирус, идентифициран в страната на
Коментари Харесай

Китайски учени с притеснителни новини за вируса убиец

Китайски учени предизвестиха, че новият ковид, разпознат в страната на 31 декември продължава да мутира паралелно на прилаганите лекувания и рискува да надмине опциите на актуалната медицина, оповестява "Труд ", базирайки се на "Ройтерс ".

Новият вариант се развива и разпространението му ще продължи, упорства националната здравна комисия на Китай.

По последни данни инфектираните с заболяването на територията на страната са над 2000 души, като досега са регистрирани 56 смъртни случая.

По актуализирани данни в Тайланд към този момент има осем болни от новия вариант с работно определение 2019-nCoV, до момента в който в Австралия, Сингапур и Малайзия има по четирима регистрирани.

В Съединени американски щати, Франция и Япония до неделя вечерта имаше доказани по три случая, с по двама във Виетнам и Южна Корея и по един в Непал и Канада. Здравните управляващи в Португалия проверяват вероятен пациент, до момента в който тези в Москва са сложили под карантина седем китайски жители, идващи непосредствено от град Ухан.

Две обособени научни проучвания, представени от Ройтерс, демонстрират че всеки притежател на болестта е кадърен да я съобщи на сред двама и трима души, преди да бъде засечен. Най-податливи на новия ковид са възрастни хора и такива със съществуващи болести. До момента три интернационалните екипа са оповестили, че създават ваксина против грипа.

Успоредно на това интернационалните летища по целия свят оповестиха че вкарват особено наблюдаване с медицински екипи за евентуални приносители на болестта.

Същевременно управляващите в Китай не разрешиха всякаква търговия с диви животни, в светлината на изказванията на учени че новият грип е бил предаден на хора вследствие на консумация на ястия от птици с нерегламентиран генезис.

След въвеждането на карантина в редица китайски градове локалните управляващи прибегнаха до възбрана на потреблението на публичен и междуградски превоз.



В Пекин до второ разпореждане са затворени всички детски градини, учебни заведения и университети. Подобни ограничения бяха подхванати и от управляващите в Хонконг, които закриха и достъпа до Дисниленд в града.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР