Китайски туристи, дошли у нас да разгледат историческите забележителности във

...
Китайски туристи, дошли у нас да разгледат историческите забележителности във
Коментари Харесай

Китайски туристи изнесоха урок на МВР за борбата с кражбите

Китайски туристи, пристигнали у нас да прегледат историческите забележителности във Велико Търново, изнесоха същински открит урок на Министерство на вътрешните работи за битка с кражбите, като задържаха млада джебчийка.  

25-годишната Събка от Самоводене опитала незабелязано да отмъкне портмоне от дамската чанта на една от туристките, които се разхождали в група в остарялата ни столица. Събка обаче била видяна, китайците я заловили и повалили на земята. Случката беше снимана от свидетел в следобедните часове в сряда. " Изненада ме държанието на китайците - те бяха като смазана машина. Споделих, тъй като искам българите да видят по какъв начин се работи в такива обстановки. Те действаха като един ", споделя изумена авторката на фотосите Галина Александрова, представена от bTV.

Според други очевидци азиатските туристи поназнайвали хватки от източните бойни изкуства.  " Петима-шестима китайци нападнаха една жена. Разчекнаха я по всевъзможен метод, повдигаха й краката, ръцете, по-късно я повалиха на земята, сякаш я колят ", описа пред bgonair Емине Вилева, която работи в сладкарница, до която се разиграл екшънът.

Събка била държана на земята от туристите пред очите на преминаващите пешеходци.  " Вероятно крадлата бе циганка и пискам неистово като пред заколение. Китайците колкото да я удържаха, с цел да я предадат на полицията ", споделя още Александрова. На полицията обаче са й били нужни близо 20 мин. да се отзове на мястото на спора, макар че той се е случил в централната част на града. Зам.-директорът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново Христо Христов изясни пред Нова тв, че забавянето се дължало на това, че полицейските чиновници били ангажирани с различен сигнал. „ От осъществената инспекция се откри, че сътрудниците са правили друга инспекция в кв. „ Бузлуджа ”, който е много далечен от мястото на действието. Затова се е получило забавяне ”, означи той. 

Оказва се, че задържаната жена е остарял познайник на полицията. Тя е била записана за закононарушения със подобен темперамент още на 12-годишна възраст. Събка бе задържана за 24 часа и към този момент е на независимост. Китайците са били разпитани като очевидци. Това, че ще отпътуват към страната си, не значи, че досъдебното произвеждане ще се приключи, изясни в коментар Христов. Той похвали азиатските туристи, че са реагирали като " будни жители " и разкри, че полицията събира доказателства дали са употребявали кунгфу при залавянето на джебчийката.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР