Китайски специалисти са разработили технология за разпознаване на емоциите на

...
Китайски специалисти са разработили технология за разпознаване на емоциите на
Коментари Харесай

Камери разпознават емоциите на пътниците по летища и метростанции в Китай

Китайски експерти са създали технология за различаване на страстите на хората. Тя към този момент се употребява на летища и метростанции в Китай за определяне на личността на обвинени в осъществяване на закононарушения, написа в електронното си издание в. " Файненшъл таймс ". Всекидневникът добавя, че върху основаването на сходна система работят редица компании по света, в това число Амазон (Amazon), Майкрософт (Microsoft) и Google (Google).

Чрез видеозапис технологията за различаване на страстите може бързо да разпознава обвинените в осъществяване на закононарушение, да проучва психическото им положение, а това разрешава да се предотвратяват противозаконни дейности, в това число тероризъм и контрабанда ", показва пред " Файненшъл таймс " китайският специалист по запазване на публичния ред Ли Сяою в Синцзян-Уйгурския северозападния китайски самостоятелен регион.

На 30 октомври Пекин заяви, че ще конфигурира на входовете на метрото на китайската столица уреди за лицево различаване, които ще имат и " бял лист " за облекчено прекосяване на пасажери, които не са обвинени.

Метрото в Пекин, населяван от над 20 милиона души, всеки ден транспортира 12 милиона души, а до 2022 година се чака броят им да нарасне до 17 милиона, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР