Китайски шпиони се насочват към британски служители на чувствителни позиции

...
Китайски шпиони се насочват към британски служители на чувствителни позиции
Коментари Харесай

Британското правителство твърди, че китайски шпиони се опитват да привличат на работа британци на чувствителни позиции

Китайски шпиони се насочват към английски чиновници на чувствителни позиции като част от все по-усъвършенствана шпионска активност, ориентирана към приемане на достъп до секрети и до профилираните им знания, заяви през днешния ден английското държавно управление, заяви Българска телеграфна агенция.

Британското държавно управление, давайки отговор на парламентарен отчет от юли, в който се показва, че методът на държавното управление към тази опасност от страна на Китай е несъответстващ, съобщи, че са подхванати ограничения за прекъсване привличането на държавни чиновници, в това число посредством постоянни инспекции и програмен продукт, помагащ им да разпознават подправени профили в обществените мрежи.

" Правителството признава, че китайските схеми са пробвали да привлекат на работа английски и други жители на съюзнически страни на основни позиции, които имат чувствителни по темперамент познания и опит ", се споделя в изказването на английското държавно управление.

Според английски депутати китайските шпионски старания във Англия в миналото са били съсредоточени върху хакерството и кражбата на интелектуална благосъстоятелност. Наблюдава се обаче растеж в разузнаването във връзка с хората, ориентирано към публични длъжностни лица на високопоставени позиции, настояват депутатите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР