Китайски съд призна канадския бизнесмен Майкъл Спавър за виновен по

...
Китайски съд призна канадския бизнесмен Майкъл Спавър за виновен по
Коментари Харесай

Китайски съд осъди канадеца Майкъл Спавър на 11 години затвор за шпионаж

Китайски съд призна канадския предприемач Майкъл Спавър за отговорен по обвинявания в шпионаж, даде му присъда от 11 години затвор и разгласи, че той ще бъде депортиран, без да се посочи по кое време, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване, оповестено на убесайта на съда.

Пекинският юрист Мо Шаопин сподели за Ройтерс, че депортирането нормално става след излежаване на присъдата, само че в специфични случаи може да се извърши и по-рано.

Китайският съд разгласи също, че от персоналните активи на Спавър ще бъдат иззети 50 000 юана (около 7700 американски долара).

Присъдата на Спавър се огласява в миг, когато юристите, представляващи финансовата директорка на китайския телекомуникационен колос " Хуавей " Мън Ванчжоу в Канада, вършат последно изпитание да убедят съда там да не я екстрадира в Съединени американски щати.

Спавър беше упрекнат в шпионаж през юни 2019 година дружно с различен канадец - Майкъл Ковриг, в интервал, когато връзките сред Китай и Канада бяха мощно изострени заради ареста на директорката на " Хуавей " в края на 2018 година в Канада.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР