Китайски милиардер беше осъден на 18 години затвор и глобен

...
Китайски милиардер беше осъден на 18 години затвор и глобен
Коментари Харесай

Китайски милиардер осъден на 18 години затвор |

Китайски милиардер беше наказан на 18 години затвор и санкциониран с близо 480 000 $, съобщи Би Би Си.

Сун Дау управлява едно от най-големите частни селскостопански предприятия в страната. В предишното той е повдигал въпроса за спазването на човешките права. Говорил е и по политически чувствителни тематики.

67-годишният бизнесмен е приет за отговорен за „ повдигане на кавги и провокиране на проблеми “ - термин, постоянно употребен против деятели. Другите обвинявания против него включват нелегално окупиране на земеделска земя, събиране на навалица за офанзива против държавни организации и възпрепятстване на държавните чиновници да извършват отговорностите си.

Компанията на Сун е измежду най-големите в Китай, като бизнесът варира от преправка на месо и храна за домашни любимци до учебни заведения и лечебни заведения.

Смята се, че Сун е непосредствен до някои видни китайски политически дисиденти и в предишното е подлагал на критика политиката на държавното управление в селските региони. Той беше един от дребното хора, които намерено упрекнаха държавното управление в прикриване на огнище на африканска чума по свинете, което засегна фермите му през 2019 година, а по-късно опустоши огромна част от промишлеността на страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР