Китайски милиардер беше арестуван вчера в САЩ по обвинение, че

...
Китайски милиардер беше арестуван вчера в САЩ по обвинение, че
Коментари Харесай

Китайски милиардер в САЩ е обвинен в измама за 1 млрд. долара

Китайски милиардер беше задържан през вчерашния ден в Съединени американски щати по обвиняване, че е измамил вложители с 1 милиард $, с цел да поддържа разхитителен метод на живот, съобщи АА.

Гуо Венгуи - който е прочут още като Хо Уан Квок и Майлс Гуо - беше арестуван в Ню Йорк поради това, което Министерството на правораздаването на Съединени американски щати назова хипотетична интрига, включваща нелегално заграбване на средства, получени от хилядите му онлайн почитатели.
Според голям брой осведомителни организации Гуо е прибрал парите, с цел да купи имение с повърхност 50 000 кв. м в Ню Джърси, първокласна яхта на стойност 37 млн. $, състезателен автомобил „ Бугати “ на стойност 4,4 млн. $ и „ Ферари “ на стойност 3,5 млн. $ за сина си.

Прокурорите упрекнаха Гуо в машинация или заграбване на пари на вложители посредством разнообразни схеми, в това число медийната му компания GTV Media Group, стратегия за аграрни заеми посредством „ Himalaya Farm Alliance “, извънреден членски клуб, прочут като G|CLUBS, и криптовалута, наречена „ Himalaya Coin “.

Срещу Гуо и бизнес колегата му Кин Минг Дже са повдигнати 11 обвинявания , в това число за машинация с скъпи бумаги и пране на пари, като най-тежкото от обвиняванията планува наказване до 20 години затвор.

" Моята работа и нашите сътрудници от правоохранителните органи ще продължим да вършим всичко допустимо, с цел да защитим обществото от опустошителните последствия на пагубните лъжливи схеми ", съобщи прокурорът на Съединени американски щати за Южния регион на Ню Йорк Деймиън Уилямс.

Гуо беше неприкрит критик на китайското държавно управление и беше изпъден в Ню Йорк, откакто през 2017 година изиска леговище в Съединени американски щати . Той твърдеше, че е преследван от Китайската комунистическа партия поради разобличаването на корупцията в Пекин.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР