Китайски медици не са регистрирали нито едно предаване на новия

...
Китайски медици не са регистрирали нито едно предаване на новия
Коментари Харесай

В Китай не са регистрирали вътреутробно предаване на коронавируса

Китайски медици не са записали нито едно предаване на новия ковид от майка на новороденото й дете, а това навежда на мисълта за напълно дребна възможност от вътреутробното му разпространяване, съобщи ТАСС, представен от Българска телеграфна агенция.

" За да се избегне заразяване след раждане на дете, гинеколози предлагат цезарово сечение ", съобщи Лю Ялан от университета за науки и технологии в Ухан. В началото на февруари китайски биолози откриха признаци, че коронавирусът SARS-CoV-2, провокирал световната пандемия от Ковид-19, може да болести кафези на плацентата на бременни дами.

Това накара учените да подозират, че възбудителят на заболяването може да се популяризира по вътреутробен път, прониквайки през плацентата във формиращия се организъм на детето. Лю и сътрудниците й ревизирали тази догадка, като наблюдавали дали 4 новородени деца в Ухан, чиито майки са носителки на SARS-CoV-2, са инфектирани с ковид. Новородените незабавно били изолирани от майките им. Децата нямали недостатъци при развиването си в утробите на майките си. Три от новородените минали тест за SARS-CoV-2.

Резултатите били негативни, а през идващите няколко дни лекарите не записали никакви евентуални признаци на заболяването, като се изключи чудноват обрив у едно от децата, който малко по-късно липсващ.

Резултатите от проучването са оповестени във Frontiers in Pediatrics. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР