Китайски лекари са направили първото в историята успешно присаждане на

...
Китайски лекари са направили първото в историята успешно присаждане на
Коментари Харесай

Китайци са извършили първата в историята трансплантация на глава

Китайски лекари са създали първото в историята сполучливо присаждане на човешка глава, заяви италианският хирург Серджо Канаверо, който още през 2015 година съобщи, че се приготвя да извърши такава интервенция.

Първата трансплантация е направена върху мъртвец. Следващата стъпка е интервенция на глава от донор с записана мозъчна гибел, споделя Канаверо, представен от английския „ Телеграф “ и съветската ТАСС.

Сложната интервенция е направена от лекари от медицинския университет в Харбин и е траяла 18 часа. През 2015 аз смятах, че за такава трансплантация ще са нужни 36 часа, само че китайците са съумели да съкратят на половина времето, означи Канаверо. В околните дни ще бъдат оповестени медицинските детайлности за операцията.

Канаверо разяснява, че неговата цел остава трансплантация на човешки мозък в донорско тяло. Първоначалната ми цел не беше пресаждане на глава, а на мозък. Китайците са си сложили за цел да излекуват нелечими по-рано заболявания. Моят цел е да удължа човешкия живот, защото считам, че остаряването е болест, която се нуждае от лекуване, разяснява италианецът.

През 2015 съветският програмист Валерий Спиридонов даде единодушие италианският хирург да извърши трансплантация на мозъка му. Спиридонов страда от вродена спинална мускулна недоразвитост – заболяване, при което мускулите и костите на болния стопират да се развиват още в ранно детство. Болестта прогресира с всяка последваща година и руснакът управлява мъчно тялото си, поради което се съгласи на интервенцията, макар риска да не оцелее след нея.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР