Китайски изследователи разработиха метод с висока ефективност за синтезиране на

...
Китайски изследователи разработиха метод с висока ефективност за синтезиране на
Коментари Харесай

Учени откриха нов начин за синтез на нишесте и протеини от царевични стъбла


Китайски откриватели създадоха способ с висока успеваемост за синтезиране на изкуствено нишесте и микробни протеини от царевични стъбла, заяви Синхуа.

По този метод могат да се понижат индустриалните разноски за рандеман на изкуствено нишесте и да обезпечи нови способи за произвеждане на храна.

Нарастващото население и изменението на климата слагат огромни провокации пред продоволствената сигурност. Ефективното превръщане на селскостопански боклуци в изкуствена храна е значим прийом за облекчение на хранителната рецесия и за реализиране на стабилно развиване на селското стопанство, прибавя Българска телеграфна агенция.

Учените от Изследователския институт по биотехнологии към Китайската академия на селскостопанските науки и други основани в Китай институции са употребявали мултиензимна молекулярна система и хлебна квас, с цел да трансфорат целулозата от царевичните стъбла в изкуствено нишесте и да произведат микробен протеин посредством ферментация при аеробни условия.

Целият индустриален развой изисква единствено дребна инвестиция в съоръжение, не се нуждае от вложение на коензими или сила и не води до загуба на захар. Това дава опция за произвеждане на изкуствено нишесте и микробни протеини евтино, съгласно изследването, оповестено в сп. „ Сайънс бюлетин “.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР