Китайски хакери са получили достъп до мрежите на американските доставчици

...
Китайски хакери са получили достъп до мрежите на американските доставчици
Коментари Харесай

Китайски хакери са проникнали в системите за подслушване на американското правителство

Китайски хакери са получили достъп до мрежите на американските снабдители на широколентови услуги и са получили информация от системите, които федералното държавно управление употребява за позволено от съда подслушване на мобилни устройства, съобщи Ройтерс, базирайки се на информация на " Уолстрийт джърнъл ". Информацията съобщи и Българска телеграфна агенция.

" Верайзън Къмюникейшънс " (Verizon Communications), Ей Ти енд Ти (AT&T) и " Лумен Текнолъджис " (Lumen Technologies) са измежду телекомуникационните компании, чиито мрежи са били разрушени при неотдавна откритото навлизане, написа в. " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на осведомени със случая лица. 

Изданието твърди, че хакерите може да са имали достъп в продължение на месеци до мрежовата инфраструктура, употребена от фирмите, с цел да си сътрудничат с позволените от съда претенции на управляващите в Съединени американски щати за даване на информационни данни. Според вестника хакерите са имали достъп и до други структури от интернет трафика.

Министерството на външните работи на Китай не отговори незабавно на настояването за коментар от Ройтерс. В предишното Пекин е отричал изказванията на държавното управление на Съединени американски щати и други страни, че употребява хакери, с цел да проникне в задгранични компютърни системи.

Трите американски телекомуникационни компании също не дадоха отговор незабавно на настояването за коментар.

Според " Уолстрийт джърнъл " офанзивата е осъществена от китайска хакерска група за събиране на разследваща информация. Американските проверяващи я нарекоха " Солен ураган " (Salt Typhoon).

По-рано тази година американските правоприлагащи органи разрушиха огромна китайска хакерска група, наречена " Ленен ураган " (Flax Typhoon), месеци откакто упрекнаха Пекин за огромен кибершпионаж в границите на акция, наречена " Волтов ураган " (Volt Typhoon).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР