Китайски държавен вестник с голям тираж обяви, че Китай трябва

...
Китайски държавен вестник с голям тираж обяви, че Китай трябва
Коментари Харесай

В Китай зоват да се подготвят за пряк военен сблъсък с Тайван

Китайски държавен вестник с огромен тираж разгласи, че Китай би трябвало да се приготви за военни дейности против самоуправляващия се Тайван и да окаже напън на Вашингтон да сътрудничи с КНДР, осведоми " Ройтерс ".

Призивът на изданието е по отношение на решението на Съединени американски щати да прокарат закон за усилване на контактите с Тайван. Пекин е гневен, откакто през предходната седмица президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се подписа под законодателство, което предизвиква Вашингтон да изпрати високопоставени държавни чиновници в Тайван за среща с сътрудниците си и назад.

Алекс Уонг от Държавния департамент на Съединени американски щати съобщи в Тайпе, че задължението на Съединени американски щати към Тайван в никакъв случай не е бил по-голям. Той добави, че островът е ентусиазъм за останалата част от района.

Пекин преглежда Тайван като отделила се китайска провинция, която един ден ще бъде върната.

Отношенията сред двете страни се утежниха, откакто тайванският водач Цай Ингвен отхвърли да признае Тайван за част от " Един Китай ". Съединените щати завършиха формалните дипломатически връзки с Тайван през 1979 година и откриха връзки с Пекин.

Във вторник китайският президент Си Дзинпин съобщи, че всеки опит за фракционизъм ще се изправи пред " наказването на историята ".

Вестник Global Times прикани в материал на редакцията Китай да " отвърне " на признатия в Съединени американски щати закон.

" Китай може да окаже напън върху Съединени американски щати в други области на двустранното съдействие: да вземем за пример по проблема за Корейския полуостров и по проблема за иранската нуклеарна стратегия. Китай може също да се опълчи на Съединени американски щати в интернационалните организации като Организация на обединените нации ", отбелязва изданието.

" Основната територия също би трябвало да се приготви за директен боен конфликт в Тайванския проток. Трябва да покаже ясно, че увеличените публични контакти сред Съединени американски щати и Тайван ще доведат до съществени последствия за Тайван ", предизвестява вестникът.

Допълва се, че Китай може да изпрати бойни самолети и кораби в Тайванския проток, като това ще бъде изпълнено последователно, зависейки от обстановката в района.

Global Times разяснява, че е неправилно да се мисли, че едно " спокойно обединяване " ще бъде съразмерен и прекрасен развой.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР