Китайски астрономи потвърдиха съществуването във Вселената на т. нар. ос

...
Китайски астрономи потвърдиха съществуването във Вселената на т. нар. ос
Коментари Харесай

Китайски астрономи потвърдиха съществуването на ос на злото във Вселената

Китайски астрономи потвърдиха съществуването във Вселената на така наречен ос на злото - желаната посока на придвижване на светлина и сила, и откриха, че тя се намира в съзвездието Лисица. Това се показва в публикацията, оповестена в електронната библиотека на Корнелския университет.

В публикацията се отбелязва, че в сходство с космологичния принцип, едни и същи закони на физиката са годни за всяка случайна точка във Вселената - заради което тя наподобява в даден миг еднообразно, без значение от местоположението и посоката на наблюдаване. Равномерното разпръскване на звезди, звездни и космически скупчвания като цяло потвурждават този принцип, само че при започване на XXI век, учените са сблъскаха с доказателства за нееднородността на Вселената (анизотропия).

През 2006 година група от астрономи, ръководени от Жуан Магейжу откриха ос на злото в реликтовото лъчение. Те откриха в космоса сектор, в който силата на реликтовото лъчение е по-висока, в сравнение с в други елементи на Вселената. Според доста учени, това значи, че някои елементи на вселената може да се уголемява по-бързо от прилежащите, както и противоположното.

Откриването на тази ос слага под въпрос всички модерни хрумвания за произхода на Вселената и нейното развиване, в това число и доктрина на относителността на Айнщайн, за това и тя носи това неприятно название - оста на злото.

Според теорията на относителността, разгръщането на пространството и времето след Големия гърмеж става безредно, а самата Вселена е като цяло хомогенна и има наклонност да се уголемява във всички направления.

Данните от американска сонда обаче опровергават тези постулати: температурните измервания на реликтовата радиация не демонстрират безпорядък в другите зони на Вселената, а за ориентировка, или даже проект.

Сега китайските астрономи Жун Ген и Жун Лян от Института за теоретична физика към Китайската академия на науките в Пекин откриха още един знак за нееднородността на пространството-време. Те проучили данните за 557 свръхнови от вид I, които са събрани от разнообразни групи учени през последните 30 години. Този вид свръхнови експлодират при гърмеж на двойна система, състояща се от бяло джудже и алена свръхгигант.

Учените разкрили нееднородност при светенето на свръхнови в северното и в южното галактическо полукълбо. Астрономите разкрили, че излъчванията на всички тези експлоадирания са се движели бързо към съзвездието Лисица в северното полукълбо. Според откривателите, откритието сочи за нееднородност в разширението на Вселената. Това е и повода за ускоряването на излъчването по посока на съзвездието Лисица. Иначе казано, " оста на злото " се намира точно в това съзвездие, написа в публикацията.

Учените допускат, че тези доказателства в интерес на анизотропията може да доведат до отменяне на класическата идея за хомогенна Вселена и да провокират преразглеждане на теорията за Големия гърмеж и общата доктрина на относителността.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР