Китайската технологичен гигант Xiaomi Corp започна да съкращава работници в

...
Китайската технологичен гигант Xiaomi Corp започна да съкращава работници в
Коментари Харесай

Xiaomi съкращава 10% от служителите си на фона на битката с Covid-19

Китайската софтуерен колос Xiaomi Corp стартира да редуцира служащи в своя бизнес за смарт телефони и интернет услуги, присъединявайки се към дълъг лист от китайски софтуерни компании, съкращаващи работни места, до момента в който страната се бори с огнища на Covid-19, съобщи Ройтерс.

Говорител на компанията сподели във вторник, че нейната процедура за „ усъвършенстване на личния състав и организационно усъвършенстване ще засегне по-малко от 10% от общата работна мощ “, добавяйки, че засегнатите са били обезщетени в сходство с локалните разпореждания.

Платформите за обществени медии в Китай, в това число Weibo, Xiaohongshu и Maimai, бяха наводнени с изявления за съкращенията на работни места тази седмица. Китайските локални медии първи оповестиха в понеделник, че съкращаването на работни места ще засегне 15% от чиновниците на Xiaomi.

Много огромни софтуерни компании в Китай, в това число Tencent Holdings и Alibaba Group, съкращаваха техни чиновници през последните месеци,

защото Китай затъна в продължителна борба с локални огнища на ковид.

Към 30-ти септември Xiaomi имаше 35 314 чиновници, съгласно South China Morning Post, с над 32 000 от тях в континентален Китай и последните съкращения могат да засегне хиляди служащи, доста от които преди малко са се включили към компанията по време на наемане, почнало през декември предходната година.

През ноември Xiaomi регистрира спад от 9,7% на приходите си през третото тримесечие, обиден от рестриктивните мерки на Китай, свързани с Covid-19, и отслабеното потребителско търсене. Приходите от смарт телефони, които съставляват почти 60% от общите продажби, са намалели с 11% на годишна база, сподели още Xiaomi.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР