Китайската страна е и ще бъде против опитите на Вашингтон

...
Китайската страна е и ще бъде против опитите на Вашингтон
Коментари Харесай

Пекин призовава Нидерландия да не се поддава на натиска на САЩ за блокиране износа на литографски машини

Китайската страна е и ще бъде срещу опитите на Вашингтон да обвързва търговско-икономически въпроси с националната сигурност и да принуждава други страни да лимитират научно-технологичния продан с Пекин, съобщи на вчерашната си конференция представителят на Външно министерство Уан Уънбин във връзка следващият напън от Съединени американски щати върху Нидерландия да блокира износа на литографски машини за Китай.

„ Производството на чипове е надълбоко глобализирана промишленост. В подтекста на икономическата интеграция, егоистичното държание на Съединени американски щати нарушава съществено разпоредбите на интернационалната търговия, подкопава структурата на международната полупроводникова промишленост, заплашва сигурността и стабилността на световната индустриална верига и верига за доставки и сигурно вреди на техните лични ползи “, уточни представителят. 

„ Призоваваме Нидерландия да заема обективна позиция, да съблюдава пазарните правила, да зачита договореностите посред ни и да предприеме на практика дейности за отбрана на общите ни ползи, както и за поддържане на свободната, отворена, обективна и недискриминационна интернационална комерсиална среда. Китай ще следи от близко развиването на обстановката и при нужда ще предприеме ответни ограничения “, акцентира още Уан Уънбин.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР