Китайската столица Пекин ще затвори около 1000 производствени фирми до

...
Китайската столица Пекин ще затвори около 1000 производствени фирми до
Коментари Харесай

Пекин затваря 1000 производства до 2 години

Китайската столица Пекин ще затвори към 1000 индустриални компании до 2020 година като част от стратегия, ориентирана към ограничение на смога и увеличение на приходите в прилежащи райони, оповестяват държавни медии, представени от Reuters.

Градът ще се концентрира върху динамични и високотехнологични промишлености и ще се отдръпна от " елементарното " произвеждане, оповестява официозът People`s Daily, цитирайки документ на локалните управляващи в Пекин.

Китайската столица към този момент отхвърли заявките за регистрация на 19 500 компании и затвори или реалокира 2465 " елементарни " производители, отбелязва вестникът.

Китай стартира проект за възстановяване на координацията в склонния към смог регион Пекин-Тиендзин-Хъбей през 2014 година, на фона на опасенията, че конкуренцията сред трите юрисдикции разхищава запаси и основава свръхкапацитет и замърсяване.

Идеята на инциативата е да лиши Пекин от индустриалната и тежката индустрия, както и да реалокира университетите и някои държавни служби в Сьонган - новата икономическа зона на Хъбей.

Правителството също по този начин желае да сътвори интегрирана транспортна мрежа и да сплоти стандарти в области като обществената политика и образованието, с цел да направи Хъбей, прочут с тежката си промишленост, по-привлекателен за вложителите.

Служител в провинция Хъбей съобщи по-рано тази година, че проектът е оказал помощ да се усилят междинните приходи в региона с 41% от 2013 година насам, макар че те към момента са на половина от тези в Пекин. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР