Китайската столица Пекин разшири масовото тестване за коронавирус и то

...
Китайската столица Пекин разшири масовото тестване за коронавирус и то
Коментари Харесай

Пекин разширява масовото тестване за коронавирус

Китайската столица Пекин разшири всеобщото тестване за ковид и то ще обхване по-голямата част от 22-милионния град, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31367
Вчера бяха изследвани жителите на най-населения регион Чаоян. Сега градските управляващи взеха решение да създадат проби в още 10 региона.

В китайската столица бяха открити през вчерашния ден 33 нови случая, а ден по-рано инфекциите бяха 19. " За да понижим уверено риска от разпространяване на епидемията и да защитим ефикасно здравето на жителите, бе решено в допълнение да се разшири обсегът на районното тестване въз основа на тестванията, направени в региона Чаоян ", сподели представител на локалните управляващи в Пекин.

Макар и да е малко в международен мащаб, това огнище в Пекин задълбочава страховете от налагането на локдаун, сходен на този в Шанхай.

Това в допълнение ще помрачи икономическите вероятности на страната, защото безкрайните всеобщи проби, строгият режим на карантина и строгите правила за обществено разграничаване нанасят своя удар. Азиатските пазари претърпяха през вчерашния ден най-лошия си ден от повече от месец насам, заради опасения, че Пекин е на път да влезе в сходна изолираност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР