Китайската столица Пекин постави няколко квартала под карантина заради рязък

...
Китайската столица Пекин постави няколко квартала под карантина заради рязък
Коментари Харесай

Пекин под блокада заради скок на заразените

Китайската столица Пекин сложи няколко квартала под карантина поради внезапен скок в броя на новозаразените с ковид, оповестяват международните организации.
Новите случаи в мегаполиса надвишават 100 за последното денонощие. Местните управляващи започнаха всеобщи проби, с цел да пресечен възможна нова вълна на епидемията, съобщи „ Сега”.
Като част от подхванатите ограничения Пекин вкарва редица ограничавания за публичния превоз, заяви тази заран транспортната комисия на града. Такситата краткотрайно няма да могат да транспортират пасажери отвън столицата и ще бъдат непокътнати единствено част от междуградските автобусни направления.
Администрацията на града вкара засилени ограничения за надзор във всички жилищни комплекси в Пекин. Обявеният от управляващите "военен режим " допуска, че кадровите чиновници и елементарните жители ще вземат участие на доброволни начала в дейностите на държавното управление, ориентирани против ковид.
- Цял жилищен блок в берлинския квартал „ Нойкьолн “ беше подложен под карантина, откакто по-голямата част от жителите му дадоха позитивни проби за ковид, заяви „ Тагесшау “. Тестовете на 52-души са посочили, че са инфектирани с COVID-19. Те са направени в края на предходната седмица, в идващите дни ще бъдат тествани всички живеещи в блока. Здравните управляващи чакат броят на инфектираните да се усили. Сред инфектираните е и просветител, който е настанен в болница.
Засега не е ясно по какъв начин толкоз хора са се заразили по едно и също време. Има подозрения, че проповедникът е популяризирал болестта и в други елементи на Берлин.
Два учебни класа, в които учат възпитаници от засегнатия жилищен блок, също са сложени под карантина и са тествани за ковид. Открит е позитивен случай в главното учебно заведение, а в гимназията има инфектирани възпитаник и преподавател, отбелязва изданието.
От през днешния ден в немската столица Берлин се позволява събирането на повече от 500 души навън.
Американската Агенция за храните и медикаментите забрани потреблението на антималарийния препарат хидроксихлорохин за лекуване на ковид, заяви Би Би Си. Пред март т.г. ведомството утвърди използването на препарата при пациенти с COVID-19. Сега обаче от организацията оповестиха, че нови доказателства от клинични проби демонстрират, че към този момент не е рационално да се счита, че хидроксихлорохинът има антивирусен резултат. "Вече не е рационално да се счита, че оралното приемане на HCQ (хидроксихлорохин) и CQ (хлорохин) може да бъде дейно при лекуването на COVID-19 “, разгласи Денис Хинтън от Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше измежду първите, стартирали препарата за лекуване на ковид в разгара на пандемията. Той даже разгласи, че го приема превантивно против болестта. Вчера Тръмп отново се застъпи за хидроксихлорохина.
"Вземах го и се усещах добре ", съобщи той пред публицисти. "Не мога да се оплача, одобрявах го две седмици, и ето ме, тук съм ".
През май Световната здравна организация (СЗО) разгласи, че стопира клиничните тествания на хидроксихлорохин за лечеине на COVID-19 поради опасения за сигурността на пациентите. В началото на този месец обаче проби бяха обновени.
Коронавирус е открит у българин, дошъл през вчерашния ден в Кипър от София, заяви кореспондентът на БНР на острова, като цитира Министерството на здравеопазването в Никозия. Вчера в страната са доказани два случая на COVID-19, като единият е на българина. Веднага е задействан протоколът за следене на неговите контакти, обявиха от здравното министерство.
До 19 юни влизащите в Кипър от България би трябвало да показват здравен документ с негативен резултат от осъществено 72 часа преди полета проучване за вируса. Кипърските жители и тези, които непрекъснато обитават на острова, могат да създадат теста на летището в Кипър. Така е открит и казусът, импортиран от София.
До края на седмицата ще бъдат въведени бързи проби за идващите в Кипър, заяви транспортният министър Янис Карусос. С тях резултатът ще е явен до час и половина и пасажерите ще го изчакват на летището, без да се постанова да остават 24 часа под карантина в хотел.
В Европа продължава разхлабването на ограничаващите ограничения, въведени поради пандемията. Границата сред Австрия и Италия отваря, а се чака в границите на деня унгарският парламент на гласоподава анулация на изключителното състояние в страната поради ковид.
Общият брой на инфектираните с ковид в международен мащаб към този момент надвишават 8 млн., а жертвите са съвсем 437 хиляди души, сочат настоящите данни на американския университет "Джонс Хопкинс ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР