Китайската столица Пекин осъмна днес обвита в плътен прах с

...
Китайската столица Пекин осъмна днес обвита в плътен прах с
Коментари Харесай

Пекин е обхванат от пясъчна буря за втори път за две седмици

Китайската столица Пекин осъмна през днешния ден обгърната в компактен прахуляк с изключителни високи нива на нездравословни частици, откакто втора пясъчна стихия за две седмици доближи града поради ветрове от засегнатите от суша Монголия и северозападните елементи на Китай, съобщи Българска телеграфна агенция.

Видимостта в града е намалена, върховете на някои небостъргачи са затъмнени от пясъчната стихия, а пешеходците са принудени да си закриват очите поради носещия се прахуляк по улиците.

Официалният показател на качеството на въздуха в Пекин доближи оптималното си ниво 500 тази заран, като фините прахове частици ПМ10 надвишават 2000 микрограма на кубически метър в някои квартали. Равнищата на по-дребните частици ПМ2,5 са над 300 микрограма на кубически метър, надалеч над китайската норма от 35 микрограма.

Частиците ПМ2,5 са изключително нездравословни, защото са напълно дребни и могат да обхванат в кръвоносната система, а частиците ПМ10 могат да навлязат в белите дробове.

Възможно е да има и още пясъчни стихии в Пекин през април поради неподходящото време тази година, съобщи китайската метеорологична работа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР