Китайската социална мрежа TikTok отново е в центъра на бурни

...
Китайската социална мрежа TikTok отново е в центъра на бурни
Коментари Харесай

Опасен ли е TikTok? Според ФБР китайското приложение крие заплахи за националната сигурност

Китайската обществена мрежа TikTok още веднъж е в центъра на бурни диспути по отношение на опасността, която може да съставлява за сигурността както на потребителите, по този начин и на страните.

Според шефа на ФБР Крис Рей активността на притежаваната от Китай компания поражда опасения за националната сигурност на Съединени американски щати. Приложението крие и още опасности - то може да бъде употребявано от Пекин, с цел да оказва въздействие на милиони консуматори или даже да управлява техните устройства.

Рей приказва пред Комисията по вътрешна сигурност в Камарата на представителите и сподели, че TikTok дава задоволително аргументи за терзание.

" Съгласно китайското законодателство китайските компании са длъжни всъщност да вършат всичко, което държавното управление желае от тях - във връзка с шерването на информация или да служат като инструмент на китайското държавно управление “, уточни той.
Популярното приложение за видео шерване е благосъстоятелност на китайската компания „ ByteDance ” и се употребява от близо 1,3 милиарда души по целия свят.То е извънредно известно измежду младежите, които от ден на ден го избират пред платформи като Фейсбук и Twitter.
Съединени американски щати сега обмисля предложение, с което да разреши TikTok да продължи да работи на територията на страната, само че да извършва по-строги ограничения за сигурност. Според информация на „ New York Times “ администрацията на Байдън е близо до постигането съглашение с китайската компания.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР