Китайската социална медийна платформа TikTok съобщи, че е открила отдавна

...
Китайската социална медийна платформа TikTok съобщи, че е открила отдавна
Коментари Харесай

TikTok съхранява данни на потребители в Ирландия

Китайската обществена медийна платформа TikTok заяви, че е разкрила от дълго време обещан център за данни в Ирландия, като се пробва да успокои страховете в Европа по отношение на неприкосновеността на персоналните данни, съобщи БГНЕС.

Регулаторните органи в целия свят са обезпокоени, че данните на потребителите могат да бъдат налични за китайски чиновници или държавни структури в Пекин.

Платформата неведнъж е отричала връзки с Пекин и е заявявала, че всички потребителски данни се съхраняват по сигурен метод в Сингапур и Съединени американски щати.

За първи път тя начерта скица за локално предпазване на данни на европейски консуматори през 2020 година, като през годините конкретизира проектите си в поредност от изявления в блогове, преди най-сетне да удостовери, че един от центровете ѝ е отворен.

“Първият ни център за данни в Дъблин, Ирландия, към този момент действа и миграцията на данните на европейските консуматори към него стартира ”, се споделя в изказване на TikTok.

“Други два центъра, в Норвегия и Ирландия, ще бъдат подготвени преди края на идната година ”, съобщи ръководителят на отдела за отбрана на персоналните данни на TikTok в Европа Илейн Фокс.

Тя съобщи, че по-късно всички данни на европейските консуматори ще се съхраняват на локално равнище.

Фирмата също по този начин съобщи, че английската компания за киберсигурност NCC Group ще управлява ограниченията за сигурност на данните.

Големите софтуерни компании се борят с разпоредбите на Европейски Съюз, ограничаващи предаването на персонална информация, даже в Съединени американски щати.

Европейският съюз на няколко пъти се опита да подписа съглашения за продан на данни със Съединени американски щати, само че всякога Съдът на Европейския съюз блокираше покупко-продажбите.

Съдиите заставаха на страната на деятели, които твърдяха, че американските компании са длъжни да предават данни на националните организации за сигурност, с което нарушават правата на жителите на Европейски Съюз.

По време на пандемичните блокирания TikTok се радваше на внезапно повишаване на известността си, изключително измежду младежите, и сега има повече от един милиард консуматори по света и над 125 милиона в Европа.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР