Китайската полиция заяви, че е разбила група, изнесла 20 милиарда

...
Китайската полиция заяви, че е разбила група, изнесла 20 милиарда
Коментари Харесай

Китайските власти разбиха група изнесла $3 млрд. в чужбина

Китайската полиция съобщи, че е разрушила група, изнесла 20 милиарда юана (3 милиарда долара) в нарушаване на въведените от Пекин ограничения за финансов надзор и против приключването на капитали от стопанската система, съобщи Асошиейтед прес.

По случая са арестувани седем души, само че е допустимо кръгът на забърканите да доближава 10 000. Всичко се е случвало в град Шаогуан, близо до Хонконг, заяви организация Синхуа.

Китайските управляващи последователно стегнаха ограниченията за финансов надзор, с цел да пресекат приключването на капитали от стопанската система, възлизащо на милиарди, което съгласно тях вреди на финансовия бранш.

Групата от Шаогуан е упрекната в нелегално прекачване на финансови активи посредством 148 банкови сметки, които били открити в 20 провинции с откраднати документи за идентичност, показва Синхуа. Според организацията те са получили " големи доходи " посредством финансови интервенции, употребяващи разликата в обменния курс сред хонконгския $ и китайския юан.

През последните две десетилетия Пекин допускаше процъфтяването на неофициалната финансова промишленост, с цел да подкрепи бизнесмените, само че след това стегна ограниченията за надзор заради безпокойствие за фискалната непоклатимост.

Държавните регулаторни органи са изключително обезпокоени от неразрешените трансгранични прехвърляния на пари на фона на водената от тях битка против приключването на капитали.

След смяна на механизма за държавен надзор върху курса на юана, направена през 2015 година, компании и вложители се втурнаха да изнасят пари в чужбина поради упованията, че китайската парична единица ще се обезцени.

Това накара Китайската централна банка да стартира да харчи съществено, с цел да поддържа юана. Междувременно регулаторните органи стегнаха контрола върху приключванията на средства и ускориха наблюдението над вложенията в чужбина, а това подтикна някои хора да стартират да се занимават с незаконни интервенции.

През 2015 година полицията в Цзинхуа, град южно от Шанхай, заяви за разрушена интервенция за неразрешено прекачване в чужбина на 410 милиарда юана (67 милиарда долара). Те обявиха, че над 370 души са били подложени на правосъдно гонене и дисциплинарни ограничения. 

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР