Китайската платформа за електронна търговия Temu трябва да представи пред

...
Китайската платформа за електронна търговия Temu трябва да представи пред
Коментари Харесай

Европейската комисия с ултиматум към Temu за продажбата на опасни стоки

Китайската платформа за електронна търговия Temu би трябвало да показа пред доклад за ограниченията, които е подхванала, с цел да предотврати продажбата на противозаконни и рискови артикули . Този ход е част от по-широките старания на Европейския съюз да отбрани потребителите на своя пазар от несигурни и евентуално нездравословни артикули.

„ Безопасността на потребителите е приоритет “

Габриела Руменова, създател на некомерсиалния план „ Ние, потребителите “, разяснява обстановката пред „ Euronews Bulgaria “. Тя съобщи:

„ Безопасността на потребителите е приоритет и е значимо да се знае дали Temu извършва европейските условия за отбрана. “

Руменова уточни някои от главните терзания , свързани с платформата, в това число нарушавания на потребителското законодателство, отбрана на персоналните данни, както и недобросъвестни търговски практики, известни като „ тъмни модели “, които лимитират опцията за осведомен избор на потребителите. Тя добави:

„ Често не е ясно кой стои зад продажбата на даден артикул – Temu или различен търговец, и това подвежда потребителите. “

Тази процедура опонира на условията на Законодателния акт за цифровите услуги, който задължава платформите с огромно въздействие на пазара да бъдат изцяло транспарантни във връзка с търговците , които оферират артикули посредством тях.

Какви ограничения може да вземе Европейската комисия?

Ако докладът на Temu не покаже съответни ограничения за ограничение на продажбата на противозаконни и рискови артикули, Европейската комисия има опция да предприеме разнообразни дейности. Според Руменова:

„ Европейска комисия може да наложи събаряне на противозаконното наличие, да ограничи достъпа до платформата или даже да наложи наказания. “

Тези ограничения ще бъдат основани на разбора на предоставената информация и ще се прави оценка дали Temu е изпълнила условията за сигурност.

Път към урегулиране на пазарите

Законодателният акт за цифровите услуги дава на Европейската комисия пълномощието да изиска обстоен проект за деяние от платформата, който да покаже по какъв начин ще бъдат отстранени нарушаванията. Ако Temu не извърши тези условия или предложи неефективни решения, Европейска комисия може да наложи по-сериозни наказания, в това число блокиране на достъпа до услугата за европейските консуматори.

„ Ние в никакъв случай не изключваме опцията за конкурентни дейности на пазара, само че сигурността на потребителите постоянно би трябвало да бъде преди всичко “ , съобщи Руменова.

Случаят с Temu акцентира значимостта на регулацията и отбраната на потребителите в цифровото пространство. Каквито и да са резултатите от предоставения доклад, Европейската комисия е подготвена да предприеме ограничения, които да подсигуряват, че платформите, които оперират на европейския пазар, дават отговор на строгите условия за сигурност и бистрота.

Как да приготвим домакински сироп от дюли: Лесна рецепта за ароматна напитка през зимата

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР