Китайската метеорологична служба обяви червена степен за опасно време заради

...
Китайската метеорологична служба обяви червена степен за опасно време заради
Коментари Харесай

Китай се готви за супер тайфуна Лекима

Китайската метеорологична работа разгласи алена степен за рисково време поради приближаването на супер тайфуна Лекима, съобщи Ройтерс.

Стихията наближава източната китайска провинция Чжъцзян. Според метеоролозите това е най-мощният ураган от 2014 година насам и се чака той да връхлети сушата в ранните часове на събота. Очаква се ураганните ветрове да обиден региона на делтата на река Яндзъ, в който влиза и Шанхай.

Круизните лайнери бяха призовани да отсрочат идването си в Шанхай. Преустановени бяха и продажбите на билети за някои влакове от Шанхай. Очаква се бурните ветрове да стартират да се усещат в мегаполиса още от довечера и да продължат до неделя. Евакуирани са 16 000 души.

Тайван също анулира полети и разпореди учебни заведения, тържищата и предприятия да останат затворени през днешния ден поради тайфуна, който минава северозападно.

В Япония поради тайфуна Лекима бяха анулирани над 60 полета сред южните острови Ишигаки, Мияко и Окинава. Фериботните връзки са прекратени там. Бурните ветрове към този момент повредиха електропроводни линии и без ток останаха 15 000 семейства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР