Китайската кухня е неразделна част от културата на Китай. Тя

...
Китайската кухня е неразделна част от културата на Китай. Тя
Коментари Харесай

Кои са тайните съставки на китайските ястия?

Китайската кухня е неразделна част от културата на Китай. Тя е антична, разнообразна, вкусна и ексцентрична. Ако желаете да приготвите достоверни китайски ястия, първо следва да се сдобиете с основни подправки, характерни за китайската кухня, и да се научите да ги употребявате вярно. Китайските кулинарни майстори поставят подправките в последната минута, преди да смъкват ястието от огъня, или незабавно след свалянето му.

Кои са тайните на китайските майстори за подготвяне на апетитна храна?
Китайските майстори прибавят бира към сместа за паниране, с цел да бъде нежно месото. Преди да изпържат месото, китайците го заливат с топла подсладена вода, с цел да не става изсъхнало и да запази свежестта и сочността си. Когато пържат зеленчуци, го вършат за напълно малко и в обособени съдове за всеки тип зарзават. Така съхраняват достоверния усет и мирис на всеки от тях. Използват чугунени съдове за подготвяне на храната. Поръсват рибата с джинджифил, с цел да отстранен миризмата на кал. Премахнете миризмата на пържено от кухнята с тези лесни трикове!
Ябълка Мигновено ще отстрани миризмата, в случай че в тигана с олиото, в което ще готвите, сложите късче ябълка, което сигурно ще неу...
Прочети повече
Ключови подправки, с които е значимо да се снабдите:
Лек соев сос. Той е по-солен от елементарния, по-светъл на цвят и по-специфичен на усет. Когато го избирате, търсете надпис  Sheng Chou, а не „ лайт “, което е напълно друго.  Чинкианг оцет или черен оцет. Вкусът му е характерен – богат, стипчив, с ферментирал малцов усет и дървесен темперамент. Вино „ шао-шинг “ – тип оризово вино, чиито цвят е кафяв, а усет – лют. Придава дълбочина на усета на ястието. Използва се в съвсем всички ястия, в това число при подготвяне на марината. Предпочитайте марки, които не съдържат сол, както и имайте поради, че съдържа % алкохол. Фъстъчено масло. Китайските кулинари го употребяват освен за сладки храни, само че и за пържени картофи и зеленчуци вместо различен тип лой. Избирайте китайско фъстъчено масло, което по-специфично от останалите марки. Препечено сусамово масло. Добавят го в края на готвенето, защото не е издръжливо на високи температури и не е уместно за пържене. Придава неповторим мирис и усет  на ястията. Сушени гъби. Те са неразделна част от китайската кухня. Използват се в доста от китайските ястия, както и за прибавяне на дълбочина на приготвяните бульони. Съчуански пипер. Прилича на черния пипер, който познаваме. Предпочитат го на зърна, а не млян, с цел да са по-наситени и съхранени усетът и ароматът му. Специфична китайска фалшификация, съдържаща 5 разнообразни подправки – анасон, карамфил, китайска канела, пипер и семена от копър. Придава на ястията съвършено уравновесен усет сред люто, сладко, кисело и пикантно. Ферментирал черен фасул. Добавя на ястията леко горчи и прелестно солен усет.
Постарайте се да си осигурите истинските подправки. Макар че от време на време е изкушаващо да замените съставките с по-лесни за набиране различни, с цел да получите в действителност достоверен усет на китайска кухня, не го правете.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР