Китайската комунистическа партия ще обсъди следващия месец поправки в конституцията

...
Китайската комунистическа партия ще обсъди следващия месец поправки в конституцията
Коментари Харесай

Китайската комунистическа партия ще вкара антикорупционен орган в конституцията

Китайската комунистическа партия ще разиска идващия месец ремонти в конституцията преди предстоящото през март приемане на нов антикорупционен закон, съобщи Ройтерс.

Борбата с корупцията е основен детайл в политиката на президента Си Цзинпин и ще получи нов подтик със основаването на Националната надзорна комисия, която евентуално ще бъде одобрена през март на сесия на Народното събрание. Новият орган ще наследи Централната комисия за инспекция на дисциплината и ще слее в едно многочислените антикорупционни органи, като ще разшири обсега на надзора, включвайки чиновниците от всички предприятия под държавен надзор, а освен партийните членове.

В малко известие организация Синхуа, представена от Българска телеграфна агенция, съобщи, че политбюро е решило да свика две значими съвещания идващия месец - едното за внасяне на промени в конституцията и другото - съответно за битката с корупцията. Според специалисти конституцията би трябвало да бъде изменена преди учредяването на новата комисия, с цел да обезпечи здрава правна основа за пълномощията й. Конституцията ясно дефинира висшите политически институции на Китай, като прокуратура и правосъдна система, с цел да им даде държавна власт, и са нужни промени в тези дефиниции, с цел да се даде опция за появяването на също толкоз авторитетна контролираща система.

Партията ще разиска поправките на пленум идния месец, а пленарна сесия на антикорупционния орган на Народното събрание - Общокитайското заседание на народните представители, ще се състои от 11 до 13 януари.

Последният вид на новия антикорупционен закон, показан предходната седмица, включва отбрана за обвинените в корупция в границите на напъните за реформиране на системата за секрети разпити и въвеждането на нова система за задържане.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР